Studenți sibieni premiați în cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

O echipă de studenți a Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu va participa la un program de studiu privind adaptarea la schimbările climatice, în Norvegia.

Ioana Conțiu (anul II, Montanologie) și Dragoș Buhoiu (anul II, Inginerie şi Protecţia Mediului în Agricultură) s-au clasat pe locul 9 (din 32 de echipe) în cadrul secțiunii “Calea Verde în machete” a concursului național organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, promotoare a proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, loc ce le-a permis obținerea unei vizite de studiu în Norvegia.

Perioada de studiu va fi de 10 zile și va avea loc în cursul lunii martie 2017. Cu acest prilej, studenții vor avea oportunitatea de a se întâlni cu experți norvegieni, să viziteze obiective pentru studii de caz și a unor exemple de bună practică în domeniul adaptării la schimbările climatice.

Videoclipuri premiate

Cei doi studenți ai ȘAIAPM au obținut premiul I și în cadrul secțiunii ”Videoclipuri” din cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, cu videoclipul cu tema ”Atenție, suntem în pericol”, în timp ce Radu Goța (anul I, Montanologie) și Teodora Marinescu (anul II, Montanologie), s-au clasat pe locul doi, cu videoclipul ”Trăiești cât există pădure”.

Vezi aici videoclipurile câștigătoare!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este promotorul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”, din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbari Climatice, finanțat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA GRANTS 2009 – 2014.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*