Suferință pentru evitarea retrogradării

FC Hermannstadt n-a avut nicio șansă, luni seara, la Mediaș, în fața campioanei CFR Cluj. A deschis scorul în minutul 33, dar a cedat apoi cu 1-3. Aseară a jucat din nou, tot „acasă“, cu Chindia Târgoviște, spre nemulțumirea lui Ciobotariu, care a avut doar două zile la dispoziție să pregătească meciul.

Fără forță

În fața unei echipe aflată în cursa spre un nou titlu, FC Hermannstadt a rezistat doar o repriză, luni seara, pe teren „propriu“, la Mediaș. Elevii nou venitului Liviu Ciobotariu au lăsat din nou impresia că ar putea, s-au așezat bine în teren, au arătat determinare, chiar au deschis scorul, dar le-a lipsit iarăși ceva.

Noul tehnician al FCH a indicat o fragilitate a echipei din punct de vedere psihic, golul egalizator, care a căzut prea repede, înecând destul de ușor corabia sibiană. Mai ales că, în actul secund, n-am avut forță, pe fondul unei pregătiri fizice deficitare. Iar cum în această perioadă se joacă din trei în trei zile, rezistă cine stă mai bine pe picioare.

Debut curajos

Ciobotariu a reușit să surprindă campioana cu un debut curajos. După ce i-a trecut glonțul pe la ureche, în chiar minutul 1, când Costache a tras pe lângă dintr-o poziție bună, FCH a acoperit perfect spațiile de joc, în așteptarea unui atac reușit. Iar acesta a venit după o jumătate de oră, când Pires a înscris din careu, după o nesincronizare în apărarea clujenilor. Numai că Alex Chipciu a egalat repede, marcând primul său gol în Liga I după 5 ani. În actul secund, campioana a mai punctat de două ori, prin „al nostrum“ Debeljuh (53) și Rondon (81), dar putea face chiar scor dacă nu s-ar fi opus excelent Figueiredo în două rânduri. „Am avut o repriză a doua foarte slabă, din toate punctele de vedere”, a recunoscut tehnicianul Liviu Ciobotariu.

Era să greșească banca

Edi Iordănescu, revenit pe stadionul medieșean, unde a antrenat Gaz Metan, l-a remarcat pe fostul atacant sibian Debeljuh. „Debeljuh trece printr-o perioadă bună, mă bucur pentru Chipciu că a marcat, păcat că nu a reușit și Adiță Păun. Rondon a marcat și el după accidentare, a intrat și Latovlevici. Eu tot mai aștept la întăriri, măcar doi jucători. Mă bucur și că am revenit aici la Mediaș, am trăit momente frumoase aici, era de vreo două ori să greșesc banca,” a mărturisit Iordănescu.

Cu Chindia și apoi la Botoșani

Pentru partida cu Chindia de aseară, FCH n-a putut conta pe fundașii Adrian Scarlatache și Claudiu Belu, indisponibili, și pe căpitanul Ousmane Viera, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Ciobotariu declara înainte de meci că „trebuie să jucăm cu inima”. „Aștept de la băieții noștri o tresărire de orgoliu. Suntem motivați și ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Sunt convins că echipa va arăta un nivel foarte bun, deși ne-am pregătit doar două zile. Trebuie să jucăm cu inima și să luăm puncte” , declara înainte de meci Liviu Ciobotariu, antrenorul principal de la AFC Hermannstadt.

Meciul s-a jucat jucat aseară, după închiderea ediției. După întâlnirea cu Chindia, FCH va avea o deplasare infernală, tocmai în nordul țării, la Botoșani, unde are de înfruntat o echipă solidă, de play-off, duminică, 31 ianuarie, de la ora 12.

FC Botoşani se anunță un adversar dificil

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă online, că îşi doreşte să câştige partida cu FC Hermannstadt, din etapa a 20-a a Ligii I, pentru a rămâne aproape de echipele aflate pe locurile care asigură participarea în play-off. „Îmi doresc să câştig cu Hermannstadt, iar dacă s-ar întâmpla în urma unui joc spectaculos ar fi cu atât mai bine. Dar importante sunt cele trei puncte. Încercăm să stăm cât mai aproape acolo, să nu se rupă prea mult echipele de play-off de noi. Meciuri mai sunt destule pentru atingerea play-off-ului. Noi avem obligaţia să luptăm până în ultima secundă a acestui campionat“, a spus el.

„Cu orice echipă este greu, indiferent pe ce loc se află. FC Hermannstadt este o echipă bună, condusă de un antrenor care ştie foarte bine ce este aici, la Botoşani. Iar asta înseamnă că va fi o dispută foarte aprigă. Liviu Ciobotariu este un om bun, un antrenor minunat, am stat aproape un an lângă el. Cred că este cea mai bună persoană din fotbal cu care am avut ocazia să mă întâlnesc. Este de o bunătate incredibilă. Cât a fost aici a antrenat foarte bine“, a adăugat Croitoru, înaintea confruntării contând pentru etapa a 20-a a Ligii I.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*