Sufletul echipei! Petrișor Petrescu duce pe umeri povara Sibiului și a lui AFC Hermannstadt

Petrișor Petrescu, singurul fotbalist sibian ce evoluează pentru AFC Hermannstadt, a ținut în viață echipa sibiană în ultimele două partide de campionat și nu numai, în condițiile în care în ultimele două sezoane, cu precădere în această toamnă, la echipa sibiană au fost aduși în jur de 30 de jucători noi, în proporție de 90 la sută fiind fotbaliști străini.

Practic, Petrișor Petrescu este fotbalistul care ține steagul sus pentru Sibiu, pentru a nu se pierde orice fărâmă de accent local în echipa condusă de președintele Iuliu Mureșan și antrenorul principal Eugen Neagoe. De altfel, nici în conducerea administrativă nu se regăsesc sibieni, în condițiile în care de destinele echipei se ocupă Mureșan, Răzvan Zamfir sau Dănuț Perjă, oameni de valoare în fotbal, dar străini de orașul de pe Cibin. Totuși, mai există un sibian în staff-ul tehnic, în persoana antrenorului secund, Eugen Beza.

Dăruire

Petrișor Petrescu s-a impus în echipă, fiind de multe ori căpitanul echipei. Din păcate, la meciul cu CFR, având în vedere încărcătura emoțională, banderola de căpitan i-a fost acordată unui alt fotbalist al lui FCH. Petrescu a intrat în sufletul suporterilor sibieni datorită dăruirii de care dă dovadă pe teren, dar și din cauza unor relații foarte bune cu Răzvan Dâlbea și Daniel Tătar, în fapt cei mai vechi jucători de la echipă. Un lucru pe care suporterii sibieni în apreciază în mod deosebit, în condițiile în care fotbaliștii străini nu au rupt gura târgului la echipă și nici nu s-au dovedit decisivi în partidele importante.

În formă

Petrescu a deschis scorul în partida cu Academica Clinceni și a egalat din 11 metri în partida de acasă cu campioana CFR Cluj, în primul meci în nocturnă din istoria fotbalului sibian. Să sperăm că la partida de acasă, de sâmbătă, de la ora 20.30, cu Dinamo București, Petrișor va continua forma excelentă pe care o traversează și alături de coechipieri va aduce prima victorie pentru echipă după mai bine de zece etape. Mai ales că publicul sibian crează o atmosferă excelentă pe tribuna mare din Sub Arini.

În acest moment, AFC Hermannstadt ocupă locul 13 în clasamentul Ligii I.

Punct în deplasare

AFC Hermannstadt a obținut, ieri, un punct în fața celor de la Academica, scorul final fiind 1 – 1. „Un joc dificil, cu un adversar dificil, pe un teren dificil. Știam că ei nu mai au ce pierde și vor risca, dar noi nu am fost suficient de inspirați să declanșăm contraatacuri foarte bune. A venit și momentul în care am greșit în flancul drept. Înainte de asta, Ionuț Stoica a acuzat o durere și a ieșit de pe teren. Arbitrul nu i-a dat voie să intre apoi… Eram în 10 oameni și am primit acel gol. Dacă eram mai atenți și mai responsabili, puteam să ne întoarcem la Sibiu cu cele 3 puncte“, a comentat Neagoe.

Primul meci în nocturnă a rămas în amintire

AFC Hermannstadt și campioana CFR Cluj au remizat, duminică seara, 1-1, pe Municipal, la capătul unui meci „înghețat“, desfășurat mai mult la centrul terenului. Dacă elevii lui Dan Petrescu au reușit să intre de două-trei ori periculos în careul de 16 metri sibian, noi am marcat fără să avem vreo ocazie. Am ținut un punct acasă prin reușita din penalti a lui Petrișor Petrescu, în minutul 86, la puțin timp după ce oaspeții intraseră în avantaj prin nou intratul Omrani. Revenirea acasă a FCH a umplut tribuna mare a Municipalului. Pe un frig pătrunzător, sibienii au sperat într-o minune. Mai ales că asistau la primul meci desfășurat vreodată în nocturnă la Sibiu. Jocul a lăsat însă mult de dorit. O întreagă primă repriză am văzut fotbal cu lingurița, și de o parte și de cealaltă. Un singur șut sănătos, expediat de CFR, și acela la câțiva metri de țintă, n-avea cum să încălzească publicul. Astfel, la pauză, lumea vorbea de gradele din termometru, nu despre faze de poartă, așezare în teren, ori scheme de atac, așa cum se obișnuiește pe stadion.

În linii mari, nici actul secund n-a adus un plus de claritate în jocul celor două echipe, preocupate parcă să nu cedeze sub nicio formă lupta la mijloc. Exasperat, Dan Petrescu l-a trimis în teren pe Omrani, iar campioana a împins încet, încet mingea spre careul nostru. Firesc, au apărut și câteva faze de poartă, doar două sau hai să zicem trei, fiind însă și periculoase pentru FCH. La capătul unei astfel de faze, în minutul 80, profitând de o greșeală în apărarea sibiană, Omrani s-a trezit pur și simplu singur cu portarul, pe care l-a executat ca la antrenament. Meciul părea tranșat, însă au urmat trei atacuri mai legate ale echipei sibiene, suficiente însă pentru o remiză. Un șut s-a izbit de mâna interționalului de tineret Pașcanu, arbitrul a indicat punctul cu var, iar Petrișor Petrescu, jucătorul nostru de suflet, a trimis oamenii acasă fericiți. 1-1 cu echipa campioană nu e un rezultat tocmai de lepădat.


Cosmin PAL, Dan GREAVU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*