Suflu proaspăt pentru asaltul final

Sibianul Eugen Beza a acceptat provocarea de a prelua FC Hermannstadt, ca antrenor principal, în cel mai greu moment al echipei din acest sezon.

Înfrângerea de la Voluntari, de vineri, scor 0-1, i-a pus capac lui Liviu Ciobotariu, antrenorul adus în ianuarie la FC Hermannstadt să-l înlocuiască pe Ruben Albes. A părăsit echipa sibiană după numai 12 etape, cu un palmares deloc satisfăcător: o victorie, 5 egaluri și 6 înfrângeri. În vârstă de 49 de ani, Ciobotariu s-a arătat atât de dezamăgit de ultimul rezultat, după un nou joc bun, încât „s-a dat la o parte“. „E posibil să renunţ. Nu avem şansă, poate aduc eu ghinionul la echipa asta. (…) Jucăm bine, avem situaţii, dar nu reuşim să câştigăm. (…) E ceva ce nu merge, iar dacă nu merge, nu schimbăm lotul. Cineva plăteşte pentru rezultate şi e posibil ca eu să fiu sacrificat. (…) Poate eu sunt ghinionul la echipă şi ridic mâna. De ce să periclitez un club? E prima oară când mi se întâmplă asta“, declara Ciobotariu, imediat după partida de la Voluntari.

Dedicat fotbalului sibian

Plecarea lui Ciobotariu e justificată, în condițiile în care echipa a ajuns cu moralul „la subsol“, iar cel mai afectat a părut a fi chiar antrenorul. FC Hermannstadt a rămas „în bătaia puștii“, cu doar 2 etape înainte de finalul sezonului regulat, pe penultimul loc în clasament, tot mai departe de pluton.

Eugen Beza a dat totul pentru Sibiu ca jucător, ar fi minunat să reușească și ca antrenor principal

În mare criză de timp și rezultate, FC Hermannstadt l-a aruncat în luptă pe fostul secund, sibianul Eugen Beza. Omul care a jucat pentru oraș la FC Inter, FC Sibiu, CSU Voința, care s-a implicat în mai toate proiectele importante ale fotbalului sibian din ultimele 2 decenii, care a prins experiență și are ambiția de a menține FCH în Liga I.

Mulțumit de lot

În vârstă de 42 de ani, Beza poate aduce plusul de încredere de care are nevoie echipa, pentru a aborda cu succes play-out-ul. Prima sa declarație în calitatea de antrenor principal are menirea de a-și motiva jucătorii. „Nu am avut nicio părere împotriva jucătorilor transferați, așa cum a spus și Radu Neguț. Sunt jucători valoroși. Avem o echipă bine pregătită fizic, o echipă valoroasă. Dacă ar fi o fereastră de transferuri, nu mi-aș dori să aducem alți fotbaliști. Sunt fericit și mulțumit de jucătorii pe care îi avem, dar problema este de ordin emoțional. Încercăm să rezolvăm această problemă și am mare curaj și încredere că o vom face!“, a transmis Eugen Beza.

Apel la suporteri

Noul antrenor principal al  FC Hermannstadt îl va avea ca secund pe Valentin Negru, fost fotbalist în Liga I la Sportul Studențesc și Rapid București, posesor de licență PRO ca antrenor. De asemenea, Florin Berța va rămâne în rolul său de antrenor cu portarii. „O să dau totul în aceste două luni, alături de staff-ul pe care l-am ales, format din oameni de calitate umană, pe care mă pot baza, oameni dispuși să sacrifice orice în următoarele două luni de zile. Aș vrea din acest moment ca toți suporterii echipei să gândească pozitiv și să fie alături de noi. Să aibă mai multă încredere în noi, că vom da totul”, a declarat Eugen Beza.

Are suportul investitorilor

Conducerea FC Hermannstadt spune că Eugen Beza are tot suportul celor care investesc în echipă. „Am considerat că Eugen Beza este cel mai potrivit să ducă această luptă până la final. Și-a asumat obiectivul FCH de a evita retrogradarea și crede în asta. Îl recomandă experiența acumulată până acum în stafful echipei, unde a stat alături de antrenori buni de Liga 1. A venit momentul în care Eugen trebuie să pună în practică tot ce a învățat până acum. Nu renunțăm sub nici o formă la luptă. Credem că ne putem salva și vom face tot ce tine de noi să evităm retrogradarea”, a declarat Radu Neguț, managerul sportiv A.F.C. Hermannstadt.

Eugen Beza l antrenor FCH

,,Sunt foarte fericit pentru postura în care mă aflu, dar în egală măsură și foarte responsabil. Mă simt dator față de acest club, mă simt dator față de oraș și sper din tot sufletul să schimbăm situația nefericită în care ne aflăm acum. Indiferent de staff-ul care a fost aici, am fost susținut de club și pentru asta încerc să întorc acum suportul pe care l-am avut. Am avut șansa să lucrez cu niște oameni deosebiți, antrenori de la care am avut numai de învățat, atât ca metodologie de antrenament, cât și aspecte importante din viața de antrenor. Ne așteaptă o perioadă foarte grea. Încercăm să luăm meciurile pe rând și să ne pregătim cât mai bine.“

Eugen Beza va debuta în noua calitate de antrenor principal al A.F.C. Hermannstadt în Liga 1 pe 3 aprilie, la ora 15, pe teren propriu, în meciul cu FC Argeș din penultima etapă a sezonului regulat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*