Summit-ul UE agită spiritele la Sibiu

Prefectura și Consiliul Județean Sibiu se bat cap în cap când vine vorba de summit-ul UE pe care Sibiul îl va găzdui anul viitor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Christine Manta-Klemens, a afirmat ieri că dacă Summitul UE ar avea loc mâine, Sibiul nu ar fi pregătit pentru un asemenea eveniment, considerat cel mai important din istoria oraşului. „Dacă mâine Summitul ar fi, nu am fi pregătiţi. Dar sunt convinsă că până la anul vom fi pregătiţi, în măsura în care bugetul Consiliului Judeţean va permite”, a declarat presei Klemens.

CJ Sibiu a solicitat Guvernului să aloce peste 25 de milioane de lei pentru investiţii în Aeroportul Internaţional şi Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a precizat ieri că „aşteaptă suplimentarea cu 6 milioane de lei de la Guvern”, pentru sistemul de supraveghere video. Până acum, Primăria Municipiului Sibiu a investit 20 de milioane de lei pentru pregătirea Summitului din 2019, majoritatea banilor urmând să fie alocaţi pentru lucrări de infrastructură şi evenimente culturale.

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a declarat, ieri, că atât Consiliul Judeţean, cât şi Primăria ar fi trebuit să cuprindă în propriile bugete de investiţii achiziţiile pentru care solicită, în perspectiva Summitului UE din 2019, bani de la Guvern. Ea a susţinut că a fost „şocată” când a văzut lista solicitărilor către Guvern, în condiţiile în care aceste investiţii ar fi trebuit să fie deja făcute de Primărie şi Consiliul Judeţean, pentru buna pregătire a Summitului UE din 2019 şi a precizat că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va veni la Sibiu cu o echipă de specialişti pentru a analiza necesităţile de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

CJ Sibiu a solicitat Guvernului României să finanţeze Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu suma de 13.744.270 lei şi Aeroportul Internaţional Sibiu cu 12.093.464 lei, pentru ca acestea să fie pregătite pentru Summitul din 2019, a precizat pentru AGERPRES Camelia Proca, consilier al preşedintelui CJ Sibiu.

Executivul a adoptat, în şedinţa de marţi, alocarea a 10 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în vederea Summitului UE de la Sibiu. Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat marţi pentru AGERPRES că suma aprobată de Guvern pentru sistemul de supraveghere video a Summitului din 2019 este prea mică, reprezentând doar 60% din necesar.

În 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat din UE la primul summit european de după Brexit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*