Sunete rock transformate în utopii simfonice la final de Brave New Music

Festivalul Minunata Muzică Nouă – Brave New Music se încheie cu o călătorie simfonică surprinzătoare, pe care să o țineți minte până la ediția viitoare.

Joi, 15 octombrie 2020, ora 19.00, la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu, rock-ul face parte din soundtrack-ul viitorului, iar Deep Purple sau AC/DC se transformă într-o simfonie utopică.

Ghidul acestei imprevizibile călătorii este dirjorul Cristian Lupeș, cunoscut pentru abordările surprinzătoare ale repertoriilor alese și pentru promovarea constantă a muzicii românești și contemporane. Alături de el, în vehiculul sonor al viitorului vor urca pianista Andreea Olariu, violonista Simina Croitoru și flautista Carla Stoleru.

Pianista Andreea Olariu a terminat studiile la Toronto și a participat la numeroase cursuri de măiestrie. A susținut concerte la mai multe filarmonici în țară, dar și în străinătate.

Violonista Simina Croitoru a câștigat numeroase premii internaționale. A debutat în București, pe scena Sălii Radio și a cântat în Slovenia, America de Sud, Turcia, etc. Flautista Carla Stoleru a studiat flautul la București, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. A participat la mai mutle master class-uri și în prezent face parte din Orchestra Română de Tineret.

Programul serii:

Joi, 15 octombrie 2020, ora 19.00 – Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu

CONCERT SIMFONIC

MINUNATA MUZICĂ NOUĂ – BRAVE NEW MUSIC

Dirijor – Cristian Lupeș
Soliști: Andreea Olariu – pian
Simina Croitoru – vioară
Carla Stoleru – flaut
În program:
Adrian Iorgulescu – Rondoul de Noapte
Violeta Dinescu – Certo-Incerto-Concerto Concert pentru Pian și Orchestră (versuri de Gellu Naum)
Gabriel Almasi – Fragments Of a Purple Vinyl (pe tema Smoke on the Water)
Dan Dediu –  Plastic Rock Concerto pentru vioară, flaut și orchestră

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*