Super-alimentul care combate anemia, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul, însă devine TOXIC consumat în cantități mari

Alimentul care combate anemia, cu multe beneficii pentru organism. Acest aliment este bogat în fibre, vitamine și minerale, și grăsimi sănătoase, de aceea este considerat un „super aliment”.

Acest aliment este originar din zonele montane ale Greciei, Turciei, Siriei, Iranului, Pakistanului și Afganistanului.

Alimentul care combate anemia, cu multe beneficii pentru organism. Fisticul este o sursă bogată în cupru. Consumat în cantități moderate, fisticul favorizează absorbția fierului producând un efect antianemic superior chiar anumitor medicamente care se bazează doar pe fier, relatează Monitorul de Cluj.

De asemenea, fosforul care se găsește în compoziția fisticului ajută la prevenirea diabetul de tip 2, iar într-o cană de fistic regăsim 60% din doza zilnică recomandată de fosfor, scrie doc.ro.

Totodată, alimentul care combate anemia, oferă organismului un boost de energie. Fisticul are un conținut ridicat în vitaminele B1, B2 și B6, iar asta contribuie la obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor către sistemul nervos. Potasiu, calciu și magneziul din compoziția fisticului asigură de asemenea o funcționare optimă a sistemului nervos.

Chiar dacă fisticul are foarte multe beneficii pentru organism, poate deveni toxic dacă este consumat în cantități mari.

Potrivit doftoria.ro, consumat în cantități mari, fisticul provoacă tuse, erupții de piele și probleme digestive

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*