Supereroii reciclării s-au întâlnit cu copiii, în cadrul proiectului „Lăsați copiii să vorbească despre deșeuri”

În cadrul proiectului „Lăsați copiii să vorbească despre deșeuri”, peste 500 de elevi din școlile sibiene au participat la o lecție utilă și interactivă despre colectarea selectivă, într-o atmosferă relaxantă și plină de surprize, la CineGold din Promenada Mall.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu
Ediția din acest an, a IV-a la număr, s-a desfășurat în zilele de 22 și 23 mai, fiind cofinanțată ca și celelalte ediții de Primăria Sibiu, prin Agenda Comunității.
Copiii au avut ocazia să afle informații despre colectarea separată a deșeurilor și reciclare direct de la specialiștii în domeniu de la Adi Eco Sibiu și Soma Sibiu. Ce este microplasticul și cum ne afectează sănătatea, unde ajung deșeurile pe care noi le punem separat acasă, ce se întâmplă cu cei care nu reciclează și ce facem când nu vom mai avea unde să aruncăm gunoiul sunt doar câteva dintre curiozitățile celor mici despre care au întrebat și au primit răspuns.
Cu ajutorul ochelarilor VR, copiii au vizionat un film 3D de realitatea virtuală prin care au putut vedea cum arată stația de sortare a deșeurilor de la marginea Sibiului și unde ajung concret gunoaiele aruncate de ei.
Atmosfera a fost întreținută de actrița Teatrului Gong, Raluca Răduca, precum și de supereroii reciclării: PetRică, BioRel, Mărie-Hârtie, Miticlă și Tanti Rezi.
La ediția din acest an au participat elevii de la Școala nr. 21, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Școala ”Regele Ferdinand”, Școala ”Nicolae Iorga” și Centrul de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu.
Evenimentul a fost organizat de Asociația de Bun Gust, prin Agenda Comunității 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*