“Șura Culturală” din Gușterița, un proiect promovat de ministrul Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a apreciat proiectul “Șura Culturală” derulat de Parohia Ortodoxă Gușterița și societatea civilă.

„În jurul preoților Alexandru Ioniță și Marius Tofan, a hotărârii lor de a crea legături între oamenii din zonă, s-a realizat nu doar un edificiu, ci un adevărat fenomen, pe nume “Șura Culturală”. Locuitori din cartier, dar și mulți alții din afara lui și chiar din afara țării, au înțeles nevoia unui centru educațional, cultural și social și au pus umărul. Astfel, astăzi, șura abandonată mai bine de 30 de ani se apropie de ceea ce comunitatea are nevoie. Misiunea părintelui Ioniță, a părintelui Marius Tofan, a Parohiei Ortodoxe din Gușterița și a asociațiilor Dia.Logos si Dono vine dintr-o necesitate pe care au constatat-o mulți, dar nu și-a asumat-o nimeni și anume aceea de a oferi nu doar servicii sociale, ci de a da românilor și romilor care trăiesc aici pretexte de activitate comună. Indiferent că e vorba despre reprezentațiile Companiei BIS Teatru, de concerte sau de evenimente precum Zilele Recoltei, oamenii au ocazia de a petrece timp, de a se cunoaște și de a afla mai degrabă ce au în comun decât ce îi desparte. Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, ca deputat de Sibiu și susținător al proiectelor societății civile, mă bucur să împărtășesc realizările acestui grup de oameni și ale susținătorilor lor. Între ei, viceprimarul Sibiului Alexandru Dumbravă. Mă bucur, de asemenea, să îi pot încuraja să dezvolte în continuare proiecte având drept beneficiari copiii din comunitate. Am fost mereu preocupată de susținerea organizațiilor care oferă servicii sociale categoriilor vulnerabile și voi continua să militez pentru asta.
“Șura Culturală” este deja, astăzi, un loc în care copiii din Gușterița petrec timp împreună. Atunci când va fi gata acest mic palat al copiilor, aici se vor organiza cursuri de limbi străine, de muzică și teatru și ateliere creative”, a spus Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*