Surprize la Aeroportul Internațional Sibiu în 2018

În anul 2017, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr total de 533.306 pasageri, cu mai bine de o treime mai mult decât în anul anterior, când au fost înregistrați în total 390.417 pasageri.

 

Și numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere de 44,4%, ajungând la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.

Anul 2017 a adus pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile Aeroportului Internațional Sibiu pe parcursul unui an, această cifră fiind înregistrată pentru prima dată de la deschiderea aeroportului traficului aerian de pasageri.

„Creșterea continuă a traficului aerian de pasageri și rezultatele obținute în anul 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o urmare firească a eforturilor depuse pentru dezvoltarea continuă a aeroportului. Această dezvoltare a fost posibilă, în egală măsură, datorită pasagerilor ce au ales să călătorească de pe aeroportul sibian, precum și datorită companiilor aeriene partenere”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.

Începând cu luna iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.

Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână.

One Comment

  1. Roman Minerva says:

    Ma bucur mult de evolutia aeroportului,sunt nemultumita de pretul biletelor.Pt.o calatorie in Canada pretul biletului este cu 350 euro mai mare din Sibiu decat de la Bucuresti.Sper sa se rezolve si aceasta problema care ne pune pe drum catre Bucuresti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*