Sute de copii de grădiniță și elevi intră în online. Școlile cu cazuri COVID confirmate

Azi, din cauza cazurilor de îmbolnăvire COVID și a aprobării de către Consiliul de Administrație al ISJ Sibiu a modificării scenariului de desfășurare a orelor la Liceul Tehnologic Mârșa și la Școala Posliceală FEG Sibiu, 736 de preșcolari și elevi învață în sistem online.

Astăzi au fost raportați 8 elevi și 5 cadre didactice confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Repartiția celor 8 elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea:

2 elevi din ciclul primar (clasele Pregătitoare – IV): Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu;

5 elevi din ciclul gimnazial (clasele V – VIII): Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Școala Gimnazială „Cireșarii” Mediaș, Școala Gimnazială „Georg Daniel Teusch” Agnita, Școala Gimnazială Brateiu;

1 elev din ciclul liceal (clasele IX – XII): Liceul de Artă Sibiu;

Cele 5 cadre didactice confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2 sunt încadrate la: Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș, Școala Gimnazială Șeica Mare.

Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic Mârșa a solicitat ISJ Sibiu, pentru ziua de marți, 09.11.2021, schimbarea scenariului 1 în scenariul 2 (învățământ online) din cauza faptului că unitatea de învățământ nu va avea alimentare cu gaze naturale pentru asigurarea confortului termic al elevilor, din cauza lucrărilor de racordare la rețeaua de alimentare. În această unitate de învățământ sunt înscriși 358 preșcolari și elevi.

De asemenea, Consiliul de administrație a Școlii Posliceale FEG Sibiu a solicitat modificarea scenariului de desfășurre a orelor din scenariul 1 în scenariul 2, pentru această săptămână, din cauza numărului mare al personalului angajat aflat în izolare sau în concediu medical. În acaestă unitate de învățământ sunt înscriși 352 elevi.

Lista cu clasele ce au cursurile suspendate începând cu 09.11.2021 o puteți vizualiza pe pagina ISJ Sibiu – www.isjsb.ro, secţiunea „Lista unităților școlare şi a claselor cu activitate online”.

Astfel, de la reînceperea semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 27 cadre didactice și 40 preșcolari și elevi au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare, marți, în județul Sibiu, 14.077 preșcolari și elevi (21,31%), din cei existenți în unitățile de învățământ, au desfășurat orele în sistem online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*