Sute de produse contrafăcute, confiscate în Târgul Obor | VIDEO-FOTO

În aceste zile, polițiștii sibieni au desfășurat acțiuni de identificare a celor care comercializează produse contrafăcute, scoaterii acestor produse din circuitul comercial și identificării furnizorilor de mărfuri contrafăcute.

Acțiunile Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu s-au desfășurat pe tot parcursul săptămânii trecute. Duminică, în Târgul Obor, au fost depistate patru persoane care vindeau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau.

Cei patru s-au ales dosare penale pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, au fost confiscate 445 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și a fost indisponibilizată suma de 2.543 de lei.

“Conform art. 90 lit b din Legea 84/1998 – constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Poliției Române”, au declarat reprezentanții IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*