Sute de sibieni la slujba de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu (FOTO, VIDEO)

Sărbătoarea Botezului Domnului, penultima din ciclul Sărbătorilor de Iarnă, a strâns la Catedrala Mitropolitană din Sibiu sute de credincioși.

Slujba a fost oficiată de IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Dacă până în anii trecuți această slujbă și împărțirea apei sfințite se făceau în Piața Mare, acum, din cauza pandemiei totul s-a desfășurat în curtea catedralei.

Imediat după sfârșitul Slujbei de Sfințire a Apei Mari, credincioșilor le-a fost împărțită apa sfințită.

Pentru astăzi au fost pregătite 7000 de sticle cu apă sfințită și încă patru butoaie mari însumând 2000 de litri.

Dacă în Piața Mare ne obișnuisem cu înghesuiala oamenilor pentru a prinde o sticlă cu apă sfințită, de această dată sibienii au dovedit că pot sta civilizat la coadă pentru a ajunge la sticluța cu agheazmă.

Deoarece se așteptau la un număr foarte mare de oameni la slujbă, jandarmii sibieni au fost și ei prezenți pentru a asigura ordinea și liniștea publică și a preveni apariția unor incidente neplăcute.

„Pentru buna desfășurare a tuturor activităților religioase, au fost organizate echipe de dialog, patrule de siguranță publică, precum și alte dispozitive care au ca principal scop siguranța oamenilor, ce vor fi adaptate în funcție de situațiile concrete.

În zona de distribuire a agheazmei vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să se evite producerea de aglomerări.

În acest sens, jandarmii fac apel către participanți să respecte recomandările forțelor de ordine, să nu forțeze accesul pe aceste culoare și, foarte important, să ia în considerare timpi mai mari de așteptare”, a transmis ieri Jandarmeria Sibiu.

Ciclul Sărbătorilor de iarnă se încheie mâine 7 ianuarie când credincioșii ortodocși prăznuiesc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*