Talisman, Timpuri Noi, Mircea Baniciu și mulți alții, pe scenă în Pădurea Dumbrava, la „Sibiul de Odinioară”

Cea de a IV-a ediție a evenimentului „Sibiul de Odinioară” aduce din nou în fața sibienilor, în weekend-ul 19-20 august, nume mari ale muzicii românești. Prima zi este dedicată rock-ului, iar în cea de a doua zi, iubitorii muzicii folk au parte de un program muzical de excepție.

foto: Cătălina Drăghici

Cu mic, cu mare, sibienii sunt aşteptaţi să petreacă, aşa cum o făceau pe timpuri, cu bucurie şi prietenie la „Sibiul de odinioară”. Fără defilări şi parade, dar cu multă muzică bună, gusturi şi mirosuri de demult, jocuri, petrecerea din zona de camping a Pădurii Dumbrava îi invită pe nostalgici să îşi amintească vremurile trecute, iar pe cei tineri să descopere cum se distrau părinţii lor.

Talisman, Antract și Timpuri Noi – cap de afiș în prima zi

„Sibiul de Odinioară”, aduce și în acest an pe scenă o parte a generației de aur a muzicii românești. Prima zi este dedicată rock-ului vechi, iar pe scenă vor fi trupe îndrăgite care dealungul timpului au lansat piese ce încă mai sunt fredonate cu plăcere și în ziua de azi. ”Cum muzica rock de altădată s-a dovedit a fi o rețetă câștigătoare la ultimele două ediții, am decis să oferim sibienior încă o seară de vis. Astfel sâmbătă îi avem pe scenă în recital pe cei de la Talisman, Timpuri Noi și Antract. Pentru că vrem să îmbinăm trecutul cu prezentul și viitorul, tot în aceeiași zi vor susține recitaluri și două trupe sibiene de mare perspectivă. Este vorba de Wild Child și Onenightstand. Va fi cu siguranță încă o seară magică”, spun organizatorii evenimentului.

foto: Cătălina Drăghici

Folk cu Vintilă, Șeicaru, Socaciu și Baniciu

Cea de a doua zi de la Sibiul de Odinioară este dedicată în premieră în întregime muzicii folk. Astfel, iubitorii acestui gen muzical se vor bucura de recitaluri cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru și Victor Socaciu. Cei patru mari artiști vor aduce în fața publicului piesele ce i-au făcut celebrii de-a lungul timpului și promit o seară de neuitat pentru cei ce vor veni să-i asculte pe 20 august.

Miniparc de distracții și ateliere pentru copii

Festivalul Sibiul de Odinioară acordă în continuare o mare atenție celor mici. În premieră în acest an, un mini-parc de distracții cu multe surprize va fi amenajat pe o suprafață generoasă chiar în arealul locației din Pădurea Dumbrava – Camping. Tot aici vor fi ateliere de creativitate pentru cei mici, activități distractive și concursuri sportive coordonate de cei de la Serious Fun, așa că nu aveți niciun motiv să îi lăsați acasă pe cei mici.

Gastronomie locală, bere rece și șpriț de vară

Zona de food va fi revigorată în acest an, iar cei ce vin la concerte sau să se recreeze vor avea parte de noi surprize culinare. Din meniu nu vor lipsi deja tradiționalele grătare cu mâncare tip grill, dar și alte mâncăruri specifice Sibiului de Odinioară. Sunteți așteptați bineînțeles și cu multă bere rece, sucuri răcoritoare, dar și cu vinuri de casă și delicioase șprițuri de vară ce vor fi preparate într-un bar special amenajat.

Siropuri, prăjituri și dulciuri ca odinioară

De la festival nu va lipsi colțul producătorilor tradiționali. Vizitatorii vor putea să deguste și să cumpere plăcinte și prăjituri de casă, siropurile de fructe de altă dată, produse de patiserie și panificație dar şi lactate, brânzeturi şi apicultură. Toate produse în gospodăriile unor sibieni din zona Mărginimii și a satelor din apropierea Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*