Tălmăcelul va fi vegheat de o cruce care să îi apere pe localnici de rele

Un grup de oameni inimoși lucrează de zor în aceste zile la asamblarea Crucii Tălmăcelului, care va fi ridicată în curând pe locul din Podișor, pentru a-i ocroti pe săteni.

foto: facebook/Gabriel Stroilă/Obștea Tălmăcelului

Un grup de oameni din Tălmăcel lucrează în aceste zile la asamblarea unei cruci mari care va amplasată în locul numit Podișor, situat deasupra satului. După cum a transmis Gabriel Stroilă, moderator al grupului de Facebook Obștea Tălmăcelului, lucrările la asamblarea crucii continuă indiferent de vreme.

Crucea va fi ridicată pe locul din Podișor săptămâna viitoare.

Asamblarea crucii a început efectiv sâmbătă, 12 noiembrie.

„Astăzi s-a mai făcut un pas important la Crucea Tălmăcelului. S-a început asamblarea ei pe locul din Podișor unde v-a fi ridicată. Aducem mulțumiri oamenilor de bine care azi au participat la aceasta activitate: Boța Irimie, Stroila Nicolae,Martin Petru,Negrea Simion , Barbosa Nicolae, Opincaru Ioan, Ivan Ilie,Dancu Mihai ,Ovidiu Stoica și deasemenea mulțumiri familiei Parsachiva și Ioan Ranjeu.“ a transmis Gabriel Stroilă sâmbătă.

Lucrările au continuat marți în ciuda frigului și a ceții care a persistat în zonă până la orele prânzului.

foto: facebook/Gabriel Stroilă/Obștea Tălmăcelului

„Deși a fost o zi friguroasă iar ceața a durat până la prânz și azi s-au continuat lucrările la asamblarea Crucii Tălmăcelului. Mulțumim acelor oameni care si-au dedicat timpul și au contribuit la realizarea lucrărilor adică Boța Irimie, Martin Petru, Ciorogaru Marian, Ciorogaru Ioan, Rădoiu Costinel și Barbosa Nicolae. Lucrările vor continua și miercuri când sperăm să ansamblăm întreaga construcție și apoi săptămâna viitoare să o punem în picioare. Dacă sunt doritori care ne pot ajuta, îi invitam miercuri la ora 10 la selector. O seară frumoasă la toată lumea“, a transmis ieri Gabriel Stroilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*