Tânăr de 22 ani, printre ultimii patru sibieni morți din cauza Covid-19. Avem și record de noi infectări

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3424 de persoane (dintre care 3243 adulți și 181 copii).Până la data curentăau fost vindecate 1976 de persoane, iar 150 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Au murit trei femei de 87 de ani, 75 de ani și 91 de ani, dar și un bărbat de 22 de ani. Toți aveau și alte boli.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 134 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 4 persoane
  • 19 – 29 de ani 24 persoane
  • 30 – 39 de ani 33 persoane
  • 40 – 49 de ani 25 persoane
  • 50 – 59 de ani 17 persoane
  • 60 – 69 de ani 17 persoane
  • 70 – 79 de ani 9 persoane
  • 80 – 89 de ani 4 persoane.
  • 90 – 99 de ani 1 persoana.

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 1296 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 459 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 89 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 131 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 186 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel,  au fost verificate 1.500 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 278 de mijloace de transport, din care 116 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 de lei, din care 92 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 15 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 396 de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 15 octombrie a.c., 65 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița,Turnu Roșu și Racovița.

De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ.

Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 52 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Ieri, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar 9 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul sibiu. A fost aplicat un avertisment.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 8 persoane, fiind aplicate 4 avertismente. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun Sibiu fiind verificate 141 de persoane aflate în carantină și 40 persoane aflate în izolare.

Misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*