Tânără adoptată în SUA, își caută părinții de sânge din Agnita

O tânără româncă adoptată în Ilinois, SUA, își caută cu disperare rudele de sânge din Agnita. Fata a apelat la comunitatea ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” încă de anul trecut. Pe atunci știa că e născută în Pitești însă, cu ajutorul comunității de pe facebook a reușit să își afle adevăratele origini. ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” a luat ființă în 2015 și a ajutat zeci de copii români adoptați în străinătate după 1989 să își găsească familiile de sânge.

Sute de strigăte de ajutor, tineri adoptați în străinătate care își caută cu disperare familiile de sânge din România se regăsesc în comunitatea  ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”. Unul dintre cele mai recente anunțuri este cel al Mariei. Tânăra, care locuiește în Ilinois, SUA,  a început căutarea familiei de sânge din România încă din luna februarie a anului trecut. Pe atunci știa că numele ei românesc este Maria Ganga, că este născută în data de 17 iulie 1990 în Pitești, județul Argeș, și că a fost plasată în orfelinat de la vârsta de 6 luni. ”Am fost adoptată în Statele Unite la vârsta de 6 ani. Ajungând aici la o vârstă mai mare, începutul nu a fost deloc ușor… Doresc enorm de mult să-mi cunosc rădăcinile românești, trecutul, mama care mi-a dat viață, de asemenea rudele și frații, dacă mai am. Știu că șansele sunt probabil foarte mici de a găsi pe cineva rudă cu mine, dar poate cineva mă recunoaște. Vă rog frumos să DISTRIBUIȚI cât mult anunțul meu, poate așa va fi văzut și de familia mea.”, scria tânăra, anul trecut, pe pagina comunității ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

Originară din Agnita

După un an de zile, Maria Ganga a reușit, cu ajutorul internauților, să afle mai multe despre originile sale. Așa a aflat că, de fapt, s-a născut în Agnita, județul Sibiu. Acum știe chiar și numele părinților de sânge și cere din nou ajutorul membrilor comunității, pentru a-și găsi rudele. ”Anul trecut am început căutarea familiei mele biologice prin intermediul acestei pagini. Datorită puținelor informații deținute atunci, nu am reușit să ajung la rudele mele. Acum revin cu mai multe informații, în speranța de a găsi în sfârșit răspunsurile căutate. Din documentele mele de adopție, reiese că numele meu la naștere a fost Ganga Maria, născută pe 17 iulie 1990, în localitatea Agnita, Județul Sibiu. Numele mamei mele biologice era Zămăcău Mioara Dorina și al tatălui, Ganga Dumitru. Mulțumesc tuturor pentru orice ajutor și susținerea acordată. Visul meu a fost întotdeauna cunoașterea rădăcinilor românești.”, scrie tânăta pe pagină.

Postarea ei a adunat zeci de comentarii de încurajare, dar și comentarii ale unor sibieni care s-au oferit să o ajute în căutarea ei.

Din 2015, pentru copiii înstrăinați ai României 

Pagina ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, este, de fapt, o comunitate care însumează aproape 133 de mii de membri și peste 135.500 de urmăritori. Pagina a luat naștere în 2015, din dorința unei românce de a-și găsi ultimul dintre frați. ”Această pagină a început cu imensa dorință de a găsi ultimul dintre frații adoptați, de a-l strânge în brațe, de a-i auzi vocea și de a-i spune cât de mult ne-a lipsit în toți acești ani. Fie că ești un copil adoptat sau o rudă biologică, fie că ești în căutarea familiei sau în căutarea copilului, dorința de regăsire, de cunoaștere este mai mare, mai puternică și mult mai adâncă decât cuvintele o poate descrie, deseori este TOTUL.

AICI cunoaștem, înțelegem și simțim foarte adânc persoana care ne scrie. AICI, în 1990 sa trăit despărțirea de 6 frați când au fost adoptați internațional, s-au căutat 26 de ani, sa visat, sperat și rugat regăsirea și reîntregirea familiei, in fiecare zi!”, scria administratoarea paginii în data de 24 ianuarie, când pagina a împlinit 7 ani.

Datorită paginii ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, zeci de copii români adoptați în străinătate după 1989 și-au găsit părinții de sânge în țară, dar alte sute de tineri încă își caută rudele.

”Sute de copii adoptați din România sunt aici, în căutarea familiilor lor biologice! Fiecare așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască mama care i-a dat viață, tatăl, frații și surorile, pentru că așa cum spune o dulce vorbă românească, „sângele apă nu se face”. Cu toții au același vis: să afle de unde au plecat, să-și cunoască rădăcinile românești. Este datoria noastră, a fiecăruia să le fim alături, să îi susținem și să-i ajutăm.”, scriu administratorii paginii. Tot ei postează periodic aici numele și locul nașterii tinerilor care au cerut ajutorul acestei comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*