Tango simfonic și Analia Selis pe scenă la Sibiu

Interpreta Analia Selis va concerta la Sibiu în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Tango Simfonic – Milonga de mis amores”.

Datorită interesului publicului sibian și a epuizării rapide a biletelor pentru concertul de joi, 5 martie, organizatorii au luat decizia de a aranja încă un concert și mâine, 4 martie. Alături de îndrăgita artistă va fi și bandeneonistul argentinian Omar Massa, iar orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de către Horváth József.

„Repertoriul Tango Simfonic II va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla și Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc”, au spus reprezentanții Filarmonicii din Sibiu. Acest proiect a debutat în anul 2015 și s-a desfășurat până în 2018, toate concertele fiind sold out. Muzica acestui concert a fost aranjată pentru orchestra de cameră, pian și voce. Printr-o colaborare cu cele mai importante filarmonici din România, muzica a fost descoperită de publicului din întreaga țară.

„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din țară și din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legătură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice. Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou, publicul și orchestrele din orașele în care am cântat deja așteptând de la mine o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică. Sunt fericita să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar este unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial”, a declarat Analia Selis.

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 și 40 de lei. Se acordă reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*