Târgul de Crăciun 2021: cu certificat verde, o treime din capacitate, fără trenuleț și mașinuțe, și cu centru de vacinare

Organizatorul celebrului deja Târg de Crăciun din Piața Mare, Andrei Drăgan Răduleț, a anunțat joi în ce condiții se va desfășura în acest an târgul așteptat cu nerăbdare de toată lumea.

Târgul de Crăciun adaptat la condițiile pandemice actuale

Astfel potrivit declarațiilor lui Andrei Drăgan Răduleț, ediția din acest an a târgului va fi una adaptată la condițiile pandemice. Accesul în târg va fi permis numai celor care au certificat verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, accesul va fi limitat la 30% din capacitate, iar numărul căsuțelor va fi diminuat față de ediția din 2019.

Andrei Drăgan Răduleț spune că pentru această ediție a târgului s-a muncit mult mai mult decât pentru edițiile anterioare, tocmai datorită condițiilor speciale determinate de pandemie. Pregătirile au început încă de acum trei luni, când situația epidemiologică era mult mai bună decât în prezent. Pe parcurs au fost luate în calcul mai multe variante de desfășurare a târgului, iar în final s-a ajuns la cea finală.

Perimetru îngrădit, căsuțe mai puține și spații libere mai mari

Astfel, Târgul de Crăciun se va desfășura în Piața Mare, într-un perimetru îngrădit, cu două căi de acces, una dinspre strada Nicolae Bălcescu și alta dinspre General Magheru.

Referitor la modul în care se va limita acesul la o treime din capacitatea târgului, adică la aproximativ 2500 de persoane, organizatorii spun că acest număr va fi apreciat vizual, deoarece nu există deocamdată o altă metodă de contorizare. Totuși, Andrei Drăgan Răduleț spune că din experiența anilor trecuți se crează înghesuială doar în zilele de sărbătoare, (Sf. Nicolae și Crăciun) și în prima zi de la deschidere, de aceea crede că nu vor fi probleme cu numărul prea mare de vizitatori.

Numărul căsuțelor în care se vor vinde produse specifice sărbătorilor va fi redus în acest an la 80, iar căsuțele vor avea spații mult mai mari între ele față de anii trecuți. Pentru a se putea realiza acest lucru au fost eliminate căsuțe în care se vindeau același tip de produse, pentru ca varietatea să nu aibă de suferit.

Tot pentru a crea mai mult spațiu liber, în acest an din târg vor lipsi celebrul trenuleț pentru copii și pista de mașinuțe. Deasemenea nu vor fi organizate concerte, deoarece acestea sunt interzise în această perioadă în aer liber. Vor exista însă roata panoramică, și patinoarul.

Centru de vaccinare în Atelierul lui Moș Crăciun

O noutate pentru ediția din acest an este centrul de vaccinare temporar care va funcționa începând de vineri, 12 noiembrie și până la deschiderea târgului în căsuța care găzduiește Atelierul lui Moș Crăciun. După deschiderea Târgului, organizatorii se gândesc să mențină acest centru de vaccinare, tot în zona Atelierului lui Moș Crăciun cu acces din afara spațiului îngrădit pentru târg.

Târgul de Crăciun revine la Sibiu după ce anul trecut nu a putut fi organizat datorită pandemiei. Deschiderea va avea loc în 26 noiembrie, și va putea fi vizitat până în data de 2 ianuarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*