Târgul de Crăciun ține până după Anul Nou

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu se va desfășura anul acesta în perioada 16 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, zilnic, între orele 10.00 și 22.00, și va fi deschisă cu un concert susținut de artiștii Radu Nechifor și Paula Seling. Este un spectacol special creat pentru a transpune atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Primul eveniment din cadrul Târgului de Crăciun, spectacolul „Sibiu Sounds Good!“, va avea loc vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 19.

La această ediție a târgului vor fi prezenți peste 100 expozanți din țară și străinătate, sunt pregătite atracții pentru copii și Atelierul lui Moș Crăciun, dar și o noutate îndelung așteptată – un patinoar în aer liber, de mari dimensiuni.

Vom avea patinoar

Dintre atracțiile ce vor constitui farmecul ediției de anul acesta fac parte proiecții arhitecturale noi, mai spectaculoase, pe clădirile din Piața Mare, un patinoar cu gheață naturală și un nou tren turistic care va pleca din gara special amenajată în cadrul Târgului de Crăciun, pe traseul celei mai frumoase străzi din Sibiu, strada Cetății, urmată de pietonala Nicolae Bălcescu și întoarcerea în Piața Mare. De asemenea, vizitatorii vor fi întâmpinați de cei peste 100 de expozanții din toate colțurile țării și din străinătate, prezentând o selecție diversă de produse constând în decorațiuni de Crăciun, dulciuri, accesorii, jucării și un meniu gastronomic bogat.
În cadrul evenimentului se desfășoară și proiectul „Christmas in Sibiu – Gastronomy.Culture.Tourism 2018“.

Ateliere artistice pentru copii

„Parcul lui Moș Crăciun înglobează atracții pentru cei mici, dând viață spiritului jucăuș și feeric din sufletul copiilor. Aceștia își pot manifesta creativitatea și spiritul artistic prin cele patru ateliere ce se vor desfășura în Atelierul lui Moș Crăciun: «Lumânărar de Crăciun», «Biscuiți de Crăciun», «Pictat turtă dulce» și «Decorațiuni Pixel Art». Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online disponibil pe www.targuldecraciun.ro“, anunță organizatorii.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmosfera și tradiția creată.

Organizatorii propun turiștilor și pachete city break pentru Târgul de Crăciun, la prețuri cuprinse între 59 și 89 euro/persoană/sejur.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*