Tarifele pentru apa potabilă și canalizare se ajustează în raport cu inflația

Apă Canal Sibiu S.A. anunță că, începând cu 1 iulie, au fost modificate prețurile la apă potabilă, canalizare, precum și pentru diverse servicii oferite terților.

Astfel, metrul cub de apă potabilă va costa 3,61 lei (3,31 lei, fără TVA), iar cel de canalizare – 2,49 lei (2,28 lei, fără TVA). Creșterea de 14 bani la metrul cub de apă potabilă și de 9 bani la cel de canalizare urmează să se regăsească în facturile emise în luna august pentru consumurile din luna precedentă.

„Majorarea tarifelor practicate de Apă Canal Sibiu S.A. a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice prin Avizul 705975/16.05.2019 și aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Asociația de Apă Sibiu prin Hotărârea nr. 49 din 28 iunie 2018, fiind motivată de creșterea inflației din ultimul an.

Apă Canal Sibiu S.A. continuă să aibă unul dintre cele mai scăzute tarife din țară, fiind pe locul 40 din 45 în topul tarifelor practicate de operatorii regionali din România, în condițiile în care investește consistent și constant în infrastructură și în achiziția de utilaje și echipamente destinate exploatării“, a precizat directorul general Vasile Maier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*