Tații moderni din Suedia: buni de pus în ramă!

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia a început să vadă avantajele concediului paternal.

foto: Helena Wahlman

Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă bărbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor.

foto: Johan Bävman

Expoziția Swedish Dads, adusă în premieră în Sibiu, urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume. Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile de cuplu, cât și cu copiii lor, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil?

foto: Simon Paulin

Ambasada Suediei invită sibienii la vernisajul expoziției Swedish Dads Sibiu, mâine, 19 octombrie, la ora 18.00, la Muzeul ASTRA (Pavilionul Muzeal Multicultural). Tinerii sibieni vor avea totodată, ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză într-un format vizual atractiv. „Așadar, invităm în mod special profesorii din Sibiu să viziteze expoziția împreună cu elevii lor oricând în perioada 19 octombrie – 5 noiembrie. Expoziția prezintă fotografiile a 20 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București împreună cu partenerii noștri, Muzeul Astra Sibiu și Study in Sweden. Intrarea este liberă”, transmit organizatorii evenimentului.

foto: Johan Bävman

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*