Taxă specială pentru promovarea turismului local la Avrig

Primăria Avrig anunță că, pentru anul 2022, taxa specială pentru promovarea turistică se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

Potrivit HCL 178/2021, plătitorii taxei speciale pentru promovarea turistică sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare în: hoteluri, hoteluri-apartament, hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane turistice, bungalow-uri, sate de vacanţă, campinguri, popas turistic, căsuţe tip camping, apartamente şi camere de închiriat în locuinţe familiale, pensiuni turistice şi alte unităţi cu funcţiuni de cazare turistică.

Structura de primire turistică va avea obligaţia de a depune lunar o declaraţie decont la Serviciul de Impozite şi Taxe Locale al orașului Avrig, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa.

„Taxa a fost stabilită la un nivel rezonabil, de 1%, având în vedere că turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia COVID-19. Scopul acestei taxe este acela de a promova potențialul turistic al zonei”, explică primarul Adrian David.

Banii colectați din această taxă au o destinație exactă – ei vor fi utilizați exclusiv pentru dezvoltarea și promovarea turismului local.

Reamintim că, turiștii și operatorii din turism au la dispoziție aplicația mobilă Avrig City App, un instrument foarte util pentru promovarea atracțiilor turistice locale și a serviciilor oferite în Avrig și împrejurimi. Aplicația poate fi descărcată gratuit, atât de utilizatorii de Android cât și IoS.

De asemenea, anul trecut, Primăria Avrig a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Valea Avrigului, în vederea sprijinirii inițiativelor ce vizează dezvoltarea turismului pe Valea Avrigului. Un prim proiect, este o poartă simbolică, ce va fi ridicată la intrarea în zona turistică Valea Avrigului, pentru care au fost alocați 5000 de lei din bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*