Taxe mai mici pentru Stadionul Municipal

Primăria Sibiu supune dezbaterii publice un proiect de hotărâre care privește taxele de utilizare a terenurilor și spațiilor Stadionului Municipal.

Primăria Sibiu dorește reducerea semnificativă a taxelor de utilizare a terenurilor Stadionului Municipal, motiv pentru care a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre care vizează taxele de utilizare ale stadionului municipal şi ale spaţiilor aferente. „Acesta este un pas concret în sprijinul sportului, practicat profesionist sau pentru agrement. Este modalitatea noastră de a încuraja sportivii de performanță să utilizeze stadionul în antrenamentele lor și un ajutor important pentru școlile, asociațiile și cluburile sportive”, consideră primarul interimar Astrid Fodor.

Reduceri

Proiectul de hotărâre propune o serie de reduceri ale taxelor de utilizare a stadionului şi terenurilor aferente. Astfel, se propune reducerea taxei de utilizare a terenului principal de la 2.000 lei/zi la 1.000 lei/zi, reducerea taxei de utilizare a terenului secundar de la 1.000 de lei/zi la 500 lei/zi, reducerea taxei de utilizare a terenului principal pentru antrenamente și meciuri de fotbal de la 300 lei/h la 150 lei/h sau reducerea taxei de utilizare a terenului secundar pentru antrenament și meciuri de la 150 lei/h la 100 lei/h. Școlile de fotbal din municipiul Sibiu care antrenează persoane cu vârsta de până la 18 ani și care sunt afiliate Federației Române de Fotbal vor achita doar 40 la sută din taxa de utilizare a terenului principal pentru antrenament și meciuri de fotbal oficiale organizate conform calendarului stabilit de Federația Română de Fotbal, la nivel național. De asemenea, asociațiile și cluburile de fotbal cu sediul în municipiul Sibiu afiliate la Federația Română de Fotbal în Campionatele de seniori și juniori din România vor achita doar 20 la sută din taxa de utilizare a terenului principal pentru antrenament și meciuri de fotbal oficiale organizate conform calendarului stabilit de Federație, la nivel național.

Dezbatere publică

Proiectul de hotărâre va rămâne în dezbatere publică timp de 30 de zile, urmând ca apoi să fie supus aprobării Consiliului Local Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*