Teatru imersiv la Cisnădie

Proiectul „Afară, Înăuntru”, al Asociaţiei Circus Fairies, prezintă publicului din Cisnădie un spectacol nonverbal de teatru de animaţie destinat tinerilor, dezbateri cu publicul şi un atelier introductiv în lumea teatrului de animaţie. Spectacolul va avea loc azi, 22 octombrie, ora 19.00, la Casa de Cultură Cisnădie, iar atelierul de teatru de animaţie, sâmbătă, 23 octombrie, ora 11.00, în acelaşi loc.

Basm contemporan


Spectacolul „Afară, Înăuntru” este un basm contemporan care invită spectatorul într-o experienţă imersivă, în care graniţa dintre planul real şi cel fantastic se estompează. Personajul nostru intră într-o călătorie interioară pe parcursul căreia se întâlneşte cu arhetipuri personale, transpuse în
personaje fantastice. „Am gândit spectacolul pornind de la poveşti personale pe care le-am dezvoltat ulterior. Este vorba despre o fată prinsă într-un context de epuizare, depresie, singurătate. Datorită unui mic «ajutor» din partea unui personaj fantastic, ghidul ei personal, ea intră în universul dinăuntru… şi parcurge practic un proces de autocunoaştere şi transformare“, a explicat Andreea Bolovan, care semnează conceptul şi scenariul.
Sursele principale de inspiraţie ale scenariului sunt scrierile lui Carl Jung dar şi metodologii ale basmului,
adaptate într-o poveste actuală. Totodată, spectacolul este nonverbal şi combină tehnici diferite ale teatrului
de animaţie, precum teatru de umbre, personaje marionete, păpuşi de mână (bibabo), mascotă, măşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*