Teatrul de Balet Sibiu își continuă ascensiunea. Cifrele anului 2017

După doi ani fără o sală de spectacole, Teatrul de Balet Sibiu rămâne pe un trend ascendent în preferințele publicului și înregistrează o creștere de opt procente a veniturilor din bilete.

foto: TBS / Ovidiu Matiu

47 de spectacole în Sibiu, 11 producții coregrafice în premieră, opt turnee în țară și străinătate și o creștere de opt procente a veniturilor din bilete. Acestea sunt cifrele anului 2017 la Teatrul de Balet Sibiu, în ciuda situației critice prin care instituția trece de doi ani, de când sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu a fost închisă, iar TBS a rămas, în felul acesta, fără singura locație adecvată desfășurării spectacolelor de dans.

foto: TBS / Ovidiu Matiu

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în anul 2017 la Sibiu un număr de 47 de spectacole de dans (balet clasic, neoclasic și dans contemporan), dintre care unsprezece titluri au fost prezentate în premieră: „Spărgătorul de nuci” (21 noiembrie), „Baiadera” (25 octombrie), „Peer Gynt” (21 iulie), „Swaraj”, „Recolta”, „Poveste despre suflet. Poveste despre trup” (6 iulie), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, „Straussiana” (28 iunie), „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, „Când întunericul devine lumină” (26 aprilie). Pe lângă spectacolele prezentate la sediu, TBS a prezentat în turneu, în țară și în străinătate, în anul 2017, alte șapte titluri din repertoriu: „Gală de balet” (19 februarie, Târgu Jiu, 30 martie, Turda, 10 noiembrie, Noto – Italia), „Lacul Lebedelor” (22 aprilie, Yerres – Franța, 23 aprilie, Longjumeau – Franța), „Când întunericul devine lumină” și „Nu mai sunt eu” (18 mai, Slatina), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” și „Straussiana” (2 noiembrie, Turda, 11 noiembrie, Noto – Italia), „Spărgătorul de nuci (14 decembrie, Luxemburg).

foto: TBS / Ovidiu Matiu

8,2% creștere a veniturilor din bilete

În anul 2017, comparativ cu anul precedent, Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creștere de 8,2 procente a încasărilor din bilete, în contextul în care instituția nu a avut o sală proprie și adecvată desfășurării spectacolelor de dans și a dansat în cinci locații diferite din oraș: Teatrul Național „Radu Stanca”, Sala Thalia, Cercul Militar, Biblioteca ASTRA și Redal Expo. În ciuda acestei realități cu care TBS se confruntă de doi ani deja, publicul baletului sibian a urmat instituția peste tot.

foto: TBS / Ovidiu Matiu

TBS, întâlnire emoționantă cu Mikhail Baryshnikov

Un moment cu totul aparte petrecut în acest an îl reprezintă întâlnirea, în cadrul FITS 2017, cu dansatorul Mikhail Baryshnikov, cel mai bun balerin al tuturor timpurilor. După ce au urmărit spectacolul prezentat de Mikhail Baryshnikov în cadrul FITS 2017, balerinii TBS au avut ocazia unică în viață de a-l întâlni personal pe cel supranumit dumnezeul dansului.

foto: TBS / Ovidiu Matiu

TBS, pentru prima dată în Coreea de Sud

În prezent, Teatrul de Balet Sibiu se află în Coreea de Sud, într-un turneu de unsprezece zile, în cadrul căruia prezintă spectacolul „Spărgătorul de nuci” în orașele Hanam (22, 23 decembrie), Daegu (24, 25 decembrie) și Gumi (26 decembrie).

foto: TBS / Ovidiu Matiu

La Sibiu, TBS va reveni pe scenă în luna ianuarie 2018.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*