Tehnologie de ultimă generație la școala din Sadu

O mare surpriză îi așteaptă pe elevii din Sadu. Înaintea începerii noului an școlar, toate sălile de clasă au fost dotate cu table inteligente care înlocuiesc tabla, laptopul și proiectorul pentru lecții cu adevărat interactive. Iată cum arată!

„Sunt foarte încântată de tablele smart! Copiii le vor găsi foarte interactive și ușor de folosit, deoarece ei sunt deja obișnuiți cu astfel de gadgeturi”, consideră învățătoarea Adina Frățilă.

„Suntem la jumătatea drumului”

Acesta este doar un prim pas în proiectul administrației locale de modernizare a învățământului. „Comuna Sadu, așa cum o știm cu toții, nu doar poartă eticheta de ‘sat inteligent’, ci și parcurge toate etapele progresive pentru a ajunge ‘sat inteligent’. O dovadă certă asupra parcursului firesc al lucrurilor din comunitatea Sadu este dotarea Școlii ‘Samuil Micu’ din Sadu cu aceste echipamente cu care este dotată fiecare sală de clasă și, la începutul anului școlar 2021-2022, fiecare sală de clasă va avea acest echipament pentru a intra într-un prim proces de transformare nu digitală, ci o transformare pe o etapă superioară a procesului educațional. Ne dorim ca, prin eficientizarea sistemului informatic cu care este dotată fiecare sală de clasă, să creștem calitatea învățământului și interacțiunea între elevi și profesori să dea un plus de valoare acestui proiect pe care noi îl dorim. Suntem la jumătatea drumului. Cu ce vom continua, veți vedea la momentele potrivite”, a precizat primarul Valentin Ivan.

„Tehnologia este ca o rachetă”

Specialiștii firmei care au furnizat echipamentele afirmă că ele reprezintă tehnologia de vârf disponibilă la ora actuală. „Mă bucur foarte mult că mă aflu aici împreună cu profesorii de la școala din Sadu pentru a prezenta noile echipamente IdeaHub de la Huawei. Ele sunt de ultimă tehnologie și rezumă cumva posibilitatea de învățare în secolul XXI. Sunt niște echipamente foarte performante, care înlocuiesc tabla, proiectorul și chiar laptopul. Tehnologia va fi de impact pentru copii și ei vor simți că sunt în pas cu moda. În ziua de astăzi, tehnologia este ca o rachetă! Dacă nu ne suim pe ea, rămânem în urmă”, a apreciat Cătălin Rus, administrator sistem Alta Consult Sibiu.

2 Comments

  1. Carmen Chisiu says:

    Asta se întâmplă la cand edilii stiu care e menirea lor si le pasa de comunitatea pe care o reprezintă!

  2. Carmen Chisiu says:

    Asta se întâmplă când edilii stiu care e menirea lor si le pasa de comunitatea pe care o reprezintă!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*