Tendințele contemporane în arta fotografică, ilustrate la Sibiu

Zeci de sibieni, invitaţi din țară şi de peste hotare, participanţi şi premianţi au admirat duminică, 12 noiembrie, imaginile selectate care focalizează noi străluciri asupra tendințelor contemporane ale artei fotografice în cadrul Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu 2017.

Invitații s-au bucurat atât de fotografiile expuse, cât şi medaliile marilor federaţii internaţionale care au fost înmânate celor buni dintre cei mai buni fotografi ai lumii de către organizatori şi de reprezentanţi ai juriului.

La vernisaj au fost prezenți președintele și vicepreședintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică – Fernand Braun, respectiv Yvon Piazza, președintele Federației Române de Artă Fotografică – Eugen Negrea și reprezentantul României la Federația Internațională de Artă Fotografică – Balasi Csaba (MFIAP).

”Pot afirma nu ca un reproș, ci cu nostalgie, că ne-au trebuit zece ani să ne reîntâlnim. Sunt onorat de prezența dumneavoastră în această zi, de personalitățile lumii fotografice, dar și de publicul amator de fotografie prezent. Energia pe care o emană aceste fotografii reprezintă măsura persoanei creatorului și tinerețea sa spirituală”, a declarat Fernand Braun, președintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică.

”Mă simt privilegiat să spun câteva cuvinte la deschiderea acestei expoziții care poate constitui o premieră în lumea fotografiei. Nu n-am așteptat ca secțiunea Photo Travel să beneficieze de un asemenea succes. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără parteneriatul dintre Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților Sibiu”, a declarat Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orizont.

”Sunt onorat să particip la vernisajul organizat cu ocazia deschiderii Salonului, atât în calitate de participant, cât și în calitate de invitat. Sunt emoționat și felicit organizatorii pentru continuarea tradiției acestui maiestuos eveniment. Unele fotografii șochează, pentru că transmit un mesaj mult mai profund decât suntem noi obișnuiți, sufletele fotografilor au explodat, transpunând cu ajutorul aparatului cele mai adânci trăiri sufletești” a declarat Eugen Negrea, președintele Federației Române de Artă Fotografică.

Salonul poate fi vizitat gratuit până în data de 30 noiembrie, în timpul programului Centrului de Informare Turistică, luni până vineri între orele 9.00-17.00, sâmbăta şi duminica între orele 9.00-13.00.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA, sponsor principal S.C. Construcții S.A.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*