Terenul fostei autobaze TURSIB va fi cumpărat de municipalitate

Consilierii locali vor dezbate astăzi în ședința de consiliu local proiectul de hotărâre care vizează achiziționarea de către primărie a unei părți din terenul pe care a funcționat autobaza TURSIB.

Potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre, „Achiziţia imobilului-teren cu construcţii menţionat este oportună având în vedere posibilitatea dezvoltării unor proiecte proprii ale Municipiului Sibiu, de interes public local, ţinând cont de locaţia terenului, fiind situat într-o zonă uşor accesibilă pentru cetăţenii oraşului , precum şi forma, dimesiunile şi suprafaţa acestuia. De asemenea, ţinând cont de specificul municipiului Sibiu i de gradul de dezvoltare al acestuia, disponibilitatea de teren aflat în proprietate pub li că/privată a municipiului este limitată şi fragmentată , cu precădere în zona de extravilan şi cu atât mai puţin în zonele deja urbanizate. Totodată, oportunitatea identificării unei suprafeţe de teren comasate într-un singur trup de proprietate, de dimensiuni considerabile, reprezintă un aspect cheie de care trebuie ţinut cont, dat fiind faptul că aceste tipologii de terenuri sunt tot mai greu accesibile pentru a putea dezvolta proiecte integrate de regenerare şi dezvoltare urbană funcţională. Rolul administraţiei publice locale este acela de a lua din timp măsuri pentru a-şi asigura resurse (în contextul disponibilităţii scăzute de spaţii publice), astfel încât Sibiul să se dezvoltate într-o manieră sustenabilă şi rezilientă , în contextul unei expansiuni permanente a municipalităţii”.

Prețul de achiziție al terenului în suprafață totală de 27 266 mp este de 44.812.028 lei, fără T.V.A.

Pe acest teren municipalitatea intenționează să construiască un campus pentru învățământul dual.

Cel mai probabil proiectul de hotărâre va fi aprobat fără probleme în Consiliul Local după ce încă din luna septembrie consilierii și-au dat acordul pentru achiziția terenului respectiv.

Într-un comunicat dat publicității astăzi, consișierii locali ai USR își manifestă sprijinul pentru proiectul de hotărâre.

„ Grupul de consilieri USR a susținut de acum aproape un an necesitatea achiziționării terenului  pe care îl consideră un beneficiu real pentru municipalitate.

Încă de la începutul acestui an, consilierul local USR Diana Mureșan propunea ca pe acest teren să fie construită o bază sportivă sau o unitate de învățământ.

Deși compania Tursib este deținută de municipalitate, fiind o companie de utilitate publică ce gestionează serviciul de transport public de persoane, din punct de vedere legal activele acesteia nu pot fi înstrăinate către Sibiu decât la un preț corect. Acum Tursib are nevoie de bani pentru investiții în creșterea capacității de transport iar Primăria are nevoie oricând de un teren pentru dezvoltare ulterioară.

 

“Felicităm pe această cale administrația locală care a decis să facă această achiziție. Prețul este bun și corect pentru ambele părți implicate în tranzacție și tot ce putem spune este că beneficiul va fi unul important pentru oraș. Chiar dacă acest proiect vine după efortul financiar al construcției Stadionului Municipal, considerăm că este foarte necesar și util”, a declarat Ionuț Ghișe, liderul consilierilor locali USR Sibiu” se arată în comunicatul celor de la USR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*