Terenul secundar al Stadionului Municipal intră în reamenajare

În urma unei proceduri de achiziție, Primăria Sibiu a semnat contractul de lucrări pentru amenajarea terenului secundar al Stadionului Municipal Sibiu.

teren secundar_1“Terenul secundar al Stadionului nu este în prezent într-o stare bună pentru a fi utilizat. Nici gazonul, nici tribunele și nici împrejmuirea nu corespund pentru desfășurarea de activități sportive în bune condiții. Prin acest contract, terenul secundar va redeveni funcțional pentru antrenamente de fotbal și meciuri de minifotbal. Prin peretele de alpinism vom adăuga și ceva nou întregii zone, oferind posibilitatea practicării și acestui sport. Parcul Sub Arini trebuie să prindă viață, iar acesta este un prim proiect în acest sens.”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Contract de peste un milion de lei

Contractul a fost semnat cu firma SC Monolit Junior SRL, valoarea acestuia fiind de 1.477.927,20 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis luni, 9 mai, iar termenul de realizare a acestora este de cinci luni.

Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare va amenaja un teren de fotbal cu gazon artificial cu dimensiuni de 51 x 97 m. Pentru a transforma terenul într-unul cu mai multe funcționalități, terenul mare poate fi împărțit pe lățime în alte patru terenuri de minifotbal. Pe latura nord-estică a terenului (spre Hotel Silva) a terenului mare va fi amenajat un perete de alpinism format din șapte panouri.

Reabilitarea tribunei

Contractul prevede și reabilitarea tribunei laterale şi îngrădirea întregii zone cu gard şi plasă. Amenajările vor fi completate de o instalaţie care face posibilă sonorizarea diverselor evenimente, o instalație de nocturnă și o cişmea cu apă potabilă. Proiectul include şi amenajarea unei alei pietonale pe latura dinspre parc a terenului mare.

Contractul și execuția lucrării vor fi monitorizate de Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, serviciul public care administrează Stadionul Municipal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*