Terenuri de sport la marginea orașului

Un teren viran de 4 hectare din zona Pieței Obor va fi amenajat pentru agrement și sport. Altul, din apropiere, va deveni skatepark. Sub presiunea Agenției de Mediu, Primăria Sibiu renunță, astfel, la planul de a ciopârți Parcul Sub Arini.

“Căutăm soluții pentru amenajarea de terenuri de sport pe care să le punem la dispoziția sibienilor. În prezent dispunem de un teren liber lângă Piața Obor care se pretează la amenajări pentru agrement și sport. Aceasta este o locație bună atât pentru noul skate park, mult așteptat de cei care practică acest sport, cât și pentru terenuri de fotbal, încă insuficiente în Sibiu”, este de părere primarul Astrid Fodor.

O parte din acest teren, o suprafață de 2,3 ha situată în zona Pieței Obor, a fost recâștigată în instanță de municipiul Sibiu după un proces inițiat în urmă cu 13 ani. Chiar dacă terenul era în proprietatea municipiului, suprafața a fost intabulată în anul 1998 în proprietatea Independența SA, după ce aceasta a obținut certificatul de atestare a dreptului de proprietate emis de către Ministerul Industriei și Comerțului. În urma procesului, instanța a recunoscut dreptul de proprietate al municipiului Sibiu, iar orașul a recâștigat terenul. Pe această suprafață se vor amenaja terenuri de fotbal care pot fi folosite atât pentru antrenamente sau jocuri amicale, dar și pentru meciurile Ligii a III-a de fotbal.

O a doua bucată de teren, în suprafață de 1,7 hectare, situată în vecinătatea primului lot, este proprietatea municipiului Sibiu, fiind administrată până în prezent de SC Piețe SA. Suprafața va fi utilizată pentru construcția noului skate park, dotat cu amenajările specifice turnate din beton care formează un circuit complex de rampe și bank-uri.

„Reamintim faptul că acest skate park a fost inițial prevăzut a fi realizat în parcul Sub Arini însă, pentru a proteja mediul s-a căutat o nouă locație. Terenul de lângă Piața Obor este potrivit pentru o astfel de funcțiune și oferă un spațiu generos.” – Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing / Primăria municipiului Sibiu

Pentru amenajarea parcului în noua locație va fi necesară adaptarea studiului existent la noul teren, concomitent cu propunerea de soluții pentru crearea de spații de parcare pentru viitorii utilizatori ai zonei de agrement și sport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*