Tinerii artiști sibieni aduc zâmbete și bună dispoziție în căminele pentru vârstnici din Sibiu

Asociația BIS (BIS Teatru) derulează pentru al treilea an la rând un proiect comunitar dedicat vârstnicilor din căminele de seniori din Sibiu, atât din zona urbană, cât și cea mic-urbană și rurală.

Sub titlul generic “Alte povești pentru bunicii noștri” actorul Dumitru Stegărescu și performerul Cristian Lupașcu vor performa miercuri, 17 august, pentru vârstnicii din orașul Sibiu, la unitățile de pe strada Azilului și de pe strada George Coșbuc, cu începere de la ora 10:30, respectiv 16:30.

Dumitru Stegărescu este un actor carismatic cunoscut publicului sibian pentru rolul Ion Creangă, din spectacolul “Povestea Poveștilor” care a fost jucat în luna august cu casa închisă, la Grădina BIS.

Cristian Lupașcu a fost apreciat în sezonul 2021 al emisiunii “Superstar România” pentru prestațiile sale muzicale. Cei doi își vor uni forțele artistice și carisma miercuri, 17 august, cu scopul de a oferi zâmbete și bună dispoziție seniorilor, în două spectacole care vor avea loc chiar la vârstnici acasă.

Ulterior, în luna septembrie, proiectul va continua cu intervenții culturale în județ: la Ighișu Vechi și la Săliște. Vârstnicii de la azilul din Ighișu Vechi vor fi încântați de artistul Claudiu Fălămaș, care le va oferi un concert cu titluri anume alese. Evenimentul va avea loc în 2 septembrie, la ora 16:30.

Rezidenții de la Unitatea De Asistenţă Medico–socială Sălişte vor primi în 3 septembrie, la ora 10:30, vizita excepțională a actorului George Constantinescu, care le va aduce în dar pamfletele lui Constantin Tănase, în one man-show-ul “Pam-Pam”, o producție a Teatrului de Artă București.

“E o bucurie mare pentru noi faptul că artiști atât de diverși din Sibiu, din Republica Moldova, din București devin parte din acest proiect, ducându-le o rază de lumină vârstnicilor. Anul acesta am îmbinat partiturile muzicale cu cele teatrale, pentru ca cei mai greu deplasabili să se poată bucura în egală măsură de intervențiile culturale” Andrada Grosu, coordonator proiect.

  • Proiectul ALTE POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI este implementat de Asociația BIS, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
  • Intervențiile culturale ale Asociației Bis își propun îmbunătățirea calității persoanelor vârstnice din Sibiu, prin susținerea de evenimente de tip spectacol de teatru/ concert, pentru rezidenții unităților de profil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*