Tinerii își îmbunătățesc propria lege

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, consultarea publică regională pentru Regiunea de Dezvoltare Centru în domeniul tineretului.

dezbatere tineretLa dezbaterea găzduită de Casa de Cultură a Studenților Sibiu a participat secretarul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Andrei Popescu. Discuțiile au fost constructive, în condițiile în care în ultimii ani fondurile alocate de la bugetul de stat pentru tineri sunt tot mai scăzute, cu aproape 20 – 30 la sută față de perioadele anterioare. În paralel, fondurile de la Uniunea Europeană par să fie soluția cea mai bună în atragerea de fonduri pentru programele de tineret. Sibiul a fost reprezentat de mai multe asociații de tineret și de directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Nicoleta Hăușiu.

Interes din toată regiunea

Peste 40 de reprezentanți din rândul structurilor de tineret din regiunea Centru au venit la Casa de Cultură a Studenților din Sibiu pentru a lua parte la consultarea publică referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a organizațiilor nonguvernamentale de tineret sau studențești. Întâlnirea a debutat cu o prezentare succintă a  propunerilor de modificare rezultate în urma întâlnirilor din ianuarie la sediul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS). Apoi s-a trecut la dicutrea unor teme importante, cum ar fi responsabilitățile consiliilor consultative, cadrul legal pentru centrele de tineret, facilitățile economice pentru tineri și liniile generale pentru realizare planurilor locale de acțiune pentru tineret. Alte subiecte de discuție au fost regulile financiare pentru impementarea proiectelor, calendarul concursului de proiecte la nivel național și local, solicitanți și cheltuielile eligibile.

Întâlniri în teritoriu

Ministerul Tineretului și Sportului a organizat, în perioada 9-29 februarie, o serie de opt consultări regionale cu sprijinul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, respectiv al Direcției pentru Sport și Tineret a municipiului București. Documentele și informațiile utile se pot găsi și pe site-ul ministerului. Scopul consultărilor a fost acela de a discuta propunerile de armonizare ale cadrului legislativ în domeniul tineretului. La toate întâlnirile a fost prezent secretarul de stat Andrei Popescu, împreună cu echipa cabinetului său, care este de părere că inițiativa legislativă ar putea intra în vigoare până la sfârșitul anului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*