TNRS vă invită la teatru: ”Povestea urșilor panda”, de Matei Vișniec, regia Ben Pascal

Sâmbătă, de la ora 19.01, în Sala Studio a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu se va juca spectacolul  ”Povestea urșilor panda”, de Matei Vișniec, regia Ben Pascal. În paralel, de la ora 19.00, în Sala ”Eugenio Barba” se joacă ”Povestea Prințesei Deochiate”.

”Povestea urșilor panda” este o poveste de dragoste suprarealistă, o dramă poetică fermecătoare despre relația dintre viața de zi cu zi și lumea viselor.
Un bărbat se trezește lângă o femeie. Nu-și amintește nimic. Cine este ea? Cum a ajuns în camera asta? Ce legătură există între ei? Ambii aranjează să se întâlnească pentru alte nouă nopți, timp în care se îndepărtează din ce în ce mai mult de realitate. Sunt prinși în acorduri reciproce, rătăcesc prin amintirile copilăriei împreună, comunică fără cuvinte și sunt împreună în absență. Treptat, spectacolul se transformă într-o poveste de dragoste intensă și suprarealistă, într-o poveste în care liniile dintre vizibil și invizibil se estompează…
Femeia și bărbatul care se trezesc într-o dimineață în același pat sunt străini. Urmează încă nouă nopți în care se regăsesc. Dar cu cât devin mai familiari, cu atât devin mai străini publicului. În limbajul lor creat în comun, ei traversează spațiile unirii lor, care încep să se concretizeze sub forma unor obiecte de pe scenă. Dar, în curând, îndrăgostiții se decorporalizează și încep o aventură curajoasă în care găsesc uniunea absolută. Ceea ce lasă în urmă este o poezie obsedantă a imaginilor.
Autorul român Matei Vișniec este unul dintre cei mai jucați dramaturgi de la căderea regimului Ceaușescu. Astăzi, Vișniec vrea să scrie „despre relațiile nenaturale dintre om și moarte, om și nemurire, om și iubire, om și singurătate”.
„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt“ este un vis de dragoste. Piesa este ca un cristal: toată lumea vede o culoare diferită. O poveste de dragoste care dezvăluie minuni. Una dintre cele mai frumoase și radicale piese recente despre dragoste, care se dezvoltă într-un joc obsesiv despre limitele iubirii și dorinței. Un joc imaginativ al iubirii, uneori plin de viață, alteori melancolic, dar mereu tânjind în așteptarea neașteptatului.
Din distribuție fac parte Daniel Bucher și Kristin Henke

Co-productie Theatre Ecce Salzburg Austria, cu sustinerea Forumului Cultural Austriac.

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*