TNRS vă invită la teatru: ”Vara în care mama a avut ochii verzi”

Vineri, de la ora 19, în sala studio a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu se va juca piesa ”Vara în care mama a avut ochii verzi”. Scenariul și regia sunt semmnate de Mariana Mihu-Plier, iar textul îi aparține Tatianei Țîbuleac. În distribuție: Ștefan Tunsoiu

Piesa vorbește despre ultima vară.

O ultimă vară în care toate gesturile distructive trebuie să iasă la iveală. O ultimă vară în care toate cuvintele agresive trebuie să țintească victima, cu precizie imbatabilă.O ultimă vară în care poți dezmierda.O ultimă vară în care poți ierta, proteja, asculta, iubi. O ultimă vară în care te poți pierde în frumusețe, dincolo de lumea strâmtă în care ai trăit. O ultimă vară în care te poți pierde în culoarea ochilor mamei. O ultimă vară la care Aleksy revine iar și iar, ca la o pictură peste care adaugă straturi succesive de vopsea: galbenul lanurilor de floarea soarelui, albastrul mării calme și verdele ochilor ei. O ultimă vară în care cineva află ce este suferința, pentru a învăța să trăiască intens și sincer.

Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978, în Chișinău. Chiar dacă activitatea sa de jurnalistă în spațiul moldovenesc îi promitea o carieră de succes ca prezentator pentru Pro TV Chișinău, ea a preferat să se stabilească, în 2008, în Paris, urmându-și pasiunea pentru scris, în paralel cu cea pentru lumea audiovizualului. În 2016, publică romanul „Vara în care mama a avut ochii verzi” care s-a bucurat de un succes instantaneu atât în spațiul francez, cât și în cel românesc. Adeptă a unei scriituri poetice și, pe alocuri, viscerale, Tatiana Țîbuleac ne oferă o declarație de dragoste dulce-amară sub forma unui roman-poem recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei „Observator cultural” și Premiul Observator Lyceum (2018).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*