Toamna aduce Târgul Olarilor la Sibiu

În primul weekend din septembrie, în Piaţa Mare a oraşului Sibiu se va desfîşura la mult aşteptata întâlnire cu meşterii olari! Târgul e deschis în zilele de 3 şi 4 septembrie 2016, între orele 9.00-20.00. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

DSC_4273Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, sărbătoreşte în acest an cea de-a 50 –a ediţie. Cu acest prilej, olari seniori, care au participat la târg încă de la primele ediţii, adulţi, tineri şi copii care acum deprind arta olăritului, se reunesc în Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Meşterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare. Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictat obiecte ceramice.

În parteneriat cu CNM Astra

Ediția 2016 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Târgul se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2016,  în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00

 Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*