TOP 6: BC CSU Sibiu, victorie cu BCM U FC Argeș Pitești

Baschetbaliștii reușesc o nouă victorie, în debutul returului fazei a doua, după partida de pe teren propriu cu BCM U FC Argeș Pitești, scor 84-77 (11 – 20, 32 – 19, 24 – 12, 17 – 26) și se pregătește de următoarea partidă, din deplasare la CSM Steaua Eximbank București.

BC CSU Sibiu a început destul de ezitant partida de pe teren propriu, reușind să pună doar 11 puncte pe tabelă, în primul sfert, în timp ce oaspeții se instalau la conducere. În sfertul al doilea, galben-albaștrii intrau mai bine în meci și recuperau din deficit, marcând 32 de puncte și reușind să intre la vestiare, la pauză, cu un avantaj de 4 puncte (43-39). În repriza a doua, echipa noastră a continuat jocul bun, iar până la final s-au consemnat din nou răsturnări de situații. BC CSU Sibiu reușea în sfertul al 4-lea să își ia avantaj chiar și de 21 de puncte (65-44). Piteștul a replicat cu un run de 15-0 și reușea să egaleze. Însă baschetbaliștii sibieni au luptat până la final, iar partida s-a încheiat cu avantaj de 7 puncte pentru echipa pregătită de Fleșeriu.

”Sincer să fiu, mi-a fost teamă de echipa din Pitești, pentru că sunt o echipă foarte bună, sunt mai relaxați, pentru că nu mai pot urca mai sus de locul 6, joacă fără stres așa mare, s-a văzut și pe aruncările lor. Și-au luat aruncări, câteodată de la distanță extrem de mare fără a avea frica de a se întâmpla ceva dacă nu vor marca. Noi am început în repriza a doua abia să jucăm mai bine, în primele 5-6 minute ale sfertului trei. Din păcate, în sfertul patru, la avantaj de 19 puncte ne-am crezut învingători prea repede și au reușit să ne egaleze. Mă bucur că pe final băieții și-au păstrat calmul, nu au intrat în panică și au reușit să întoarcă rezultatul. Dacă, atunci când conduceam la 19 puncte, marcam coșurile de 3 puncte pe care le-am marcat la scor egal. cred că ne duceam la 25-30 de puncte și nu mai era o problemă. Dar repet, Piteștiul este o echipă foarte bună, cu jucători buni pe toate posturile, cu shooteri foarte, foarte buni și, chiar dacă a fost considerată o surpriză că a bătut Clujul, vor mai face asemenea surprize până la finalul TOP 6”, spune antrenorul principal Dan Fleșeriu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Laser Tyler 21p, Marcel Davis 15p, Christopher Cooper 14p, Monyea Pratt 10p, Jordan Williams 10p, Radu Paliciuc 6p, Bogdan Popescu 5p, Lawrence Kinnard 3p.

În următoarea etapă a TOP 6, BC CSU Sibiu va juca în deplasare la CSM Steaua Eximbank, marți, 17 aprilie, de la ora 17.30, apoi va reveni pe teren propriu, unde sâmbătă, 21 aprilie, de la 17.50, va primi vizita celor de la CSM CSU Oradea. Biletele se vor pune în vânzare online pe www.csusibiu.ro/bilete și pe www.kompostor.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*