Topul negru al cauzelor accidentelor rutiere / Control fulger al polițiștilor

În judeţul Sibiu, în primele 9 luni ale anului, viteza excesivă sau neadaptată se menține pe primul loc în topul negru al cauzelor generatoare de accidente rutiere soldate cu consecințe grave. Viteza a dus la producerea a 43 de accidente rutiere soldate cu decesul a 11 persoane, rănirea gravă a 18 persoane și rănirea ușoară a altor 43 de persoane.


În acest context, aseară, polițiștii au organizat o acțiune fulger pentru prinderea șoferilor vitezomani, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia.

În cele 2 ore în care s-a folosit aparatul de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe sectorul de drum menționat, polițiștii rutieri au identificat și sancționat 19 șoferi care circulau cu viteză peste limita legală.

Mai mult decât atât, trei dintre vitezomani au fost amendați cu suma de 2.900 de lei fiecare și s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați circulând cu viteza de 107, 110, respectiv 111 km/h într-o zonă în care limita maximă de viteză admisă este de 50 km/h.

De asemenea, un șofer a fost depistat conducând cu viteza de 74 km/h în condițiile în care consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, scopul principal al activităţilor fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*