Tot în zodia lui „NU ȘTIU”: ministrul Justiției susține că actele normative adoptate de Guvern și care vizează justiția nu s-au făcut pentru oameni politici

Ordonanța de urgență și proiectele de legi care vizează justiția, și care au fost adoptate ieri de Guvern, nu s-au făcut pentru oameni politici, a afirmat ministrul Justiției, Florin Iordache.

„Ordonanța, cât și (…) proiectele de legi nu s-au făcut pentru oameni politici sau pentru persoane. Sunt făcute pentru infracțiuni, s-au făcut pentru o mai bună clarificare și pentru punerea în concordanță cu deciziile Curții (Curții Constituționale — n.r.)”, a spus ministrul Justiției, întrebat în ce măsură Liviu Dragnea, președintele PSD, va beneficia de redefinirea abuzului în serviciu, prevăzută într-o OUG adoptată aseară de Executiv.

Totodată, Florin Iordache a confirmat faptul că, potrivit unuia dintre actele normative adoptate aseară de Executiv, favorizarea infractorului se dezincriminează dacă fapta este săvârșită de un membru al familiei sau de un afin până la gradul 2. Întrebat, în context, dacă de această modificare beneficiază și Liviu Dragnea, Florin Iordache a negat și a precizat că nu cunoaște date din dosarul din instanță al liderului PSD. „Nu (…) Eu nu știu date din dosar”, a spus Iordache. De asemenea, Iordache a precizat că favorizarea este dezincriminată în cazul în care este vorba de emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative.

Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. De asemenea, Executivul a adoptat, ieri, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*