Tradiția de Rusalii continuă la Poplaca

În acest an, la Poplaca, se reia după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei, o tradiție care datează din 2016, adică de când la conducerea Primăriei a venit actualul edil, Vasile Budin.

Este vorba de spectacolul de Rusalii prezentat în fiecare an de Ansamblul Dumbrăvița din localitate, la Căminul Cultural.

„După doi ani de pandemie suntem tare bucuroși că putem să ținem fizic spectacolul în a doua zi de Rusalii la Căminul Cultural din localitatea Poplaca. Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor care se implică în organizarea acestui spectacol” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu primarul Vasile Budin.

La spectacolul din a doua zi de Rusalii va participa în calitate de invitat și solistul vocal Sebastian Stan.

Ansamblul Dumbrăvița este format în mare parte din copii și adolescenți, actuali și foști elevi ai școlii din Poplaca. Membrii ansamblului duc mai departe o tradiție veche și valoroasă a românilor, și anume dansul călușarilor. De regulă membrii ansamblului se întâlnesc după școală, în după amiezile libere, dar mai ales de sărbători când cei peste 20 de membri ai ansamblului dau un spectacol care le reamintește spectatorilor de ce trebuie să iubească România și Transilvania.

 

Este de remarcat la membrii Ansamblului Dumbrăvița costumația carea rămas cu aceleași caracteristici care au făcut atât de iubit dansul călușarilor încă din perioada medievală.

Spectacolul de Rusalii va avea loc luni, 13 iunie de la ora 16.00 la Căminul Cultural din Poplaca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*