Tradițiile și obiceiurile Avrigului, promovate la Brăila

Șezătoarea Avrig a promovat, încă o dată, tradițiile și obiceiurile avrigenilor la Întâlnirea de șezători care s-a desfășurat în weekend, la Biblioteca Județeană din Brăila.

Din programul vizitei au făcut parte un tur ghidat în biblioteca județeană, o lansare de carte, un spectacol, o expoziție de ii cusute în șezătorile din zonă și o șezătoare la Muzeul Etnografic.
”Șezătoarea din Biblioteca Avrig a fost prima șezătoare publică, într-un spațiu neconvențional din România. Acum există o adevărată rețea. Am organizat prima întâlnire a șezătorilor din România, întâlniri care au ajuns să aibă în palmares patru ediții. În luna mai 2022 a avut loc, la Avrig, cea mai mare întâlnire de șezători din România și nu numai. În cei 11 ani de cand functionează, Șezătoarea Avrig a devenit un brand cultural, fiind apreciată și invitată în toată țara. Pe unde trece, Sezătoarea din Biblioteca Avrig lasă un colț de Avrig frumos și dorința de reîntâlnire, iar traista de Avrig, piese de port și strigătura sunt tot mai des întâlnite în tot mai multe locuri, în care nu sunt native, dar sunt dorite si apreciate. Lăsăm urme frumoase promovând cu drag Avrigul.”, spune Maria Grancea, bibliotecar la Biblioteca Orașului Avrig și inițiator al acestui proiect cultural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*