Trafic de droguri blocat la Săliște

La data de 26.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului C. D. C., pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic național și internațional de droguri de mare risc.


În dimineața zilei de 26.10.2018, pe autostrada A1, între localitățile Săliștea și Sibiu, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce se deplasa cu autoturism, având disimulată, într-un colet aflat în portbagaj, cantitatea de peste un kilogram de cocaină, cu un grad ridicat de puritate.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că drogurile au fost procurate de către inculpat de pe teritoriul Olandei, fiind transportate pe cale rutieră pe ruta Amsterdam-Sibiu.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza Sectorului 2 București și în localitatea Fundeni, județul Călărași, la locuințele folosite de către inculpat, a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 500 de grame de heroină, aproximativ 200 de grame de cocaină, un pistol, cu proiectil de cauciuc (neletal), supus autorizării, care figureaza ca fiind furat, aproximativ 30 kg. de tutun vrac, tuburi de țigarete, filtre, ambalaje, etichete si alte materiale folosite la confecționarea ilicită a țigaretelor, 10.300 de euro, 1.560 de lei și 200 de coroane daneze.
La data de 27.10.2018 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de poliție județene Călărași și Sibiu, precum și de jandarmi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*