Tragedie în poligon: un militar român a murit strivit de tanc în timpul unui exercițiu

Un militar român a murit astăzi în timpul unui exercițiu de conducere a tancului, în poligonul Smârdan din județul Galați. MApN a anunțat că victima, în vârstă de 35 de ani, fost prinsă între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului și a decedat din cauza leziunilor incompatibile cu viața.

Ministerul Apărării Naționale a anuțat astăzi că plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați. Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului.
Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, paramedicii ai putut doar să constate că leziunile militarului erau incompatibile cu viața.
”În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.”, transmite MApN.
Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.
Conducerea MApN și-a exprimat profundul regret pentru tragicul eveniment și a transmis condoleanțe familiei îndoliată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*