Transport gratuit pentru elevi la Tursib!

Ca urmare a noilor reglementări legale, elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat (grădiniţă, clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învăţământul liceal, al şcolilor profesionale şi de ucenici), indiferent de domiciliu, beneficiază de gratuitate la transportul public în comun.

Acordarea gratuităţii în cazul elevilor care au deja un card Tursib se va face pe cardul deja existent, în urma unei cereri formulate de titularul cardului sau de reprezentanţii legali ai acestuia (părinţi, tutori legali). Această procedură se poate face online.

Va trebui să intraţi pe site-ul www.tursib.ro, la capitolul „Abonamente gratuite elevi”. Aici veţi putea completa „Cererea pentru acordarea dreptului la transport gratuit pentru elevi”. Tot pe site se ataşează şi documentele necesare – C.I. în cazul elevilor peste 14 ani, respectiv C.I. al părintelui / reprezentantului legal şi certificatul de naştere al copilului în cazul elevilor sub 14 ani.

Cei care nu vor să activeze gratuitatea pe site, o puteţi face mergând la agenţia din calea Dumbrăvii nr. 135 sau la casieria de la sediul central Tursib de pe strada Munchen nr. 1, unde vor completa cererea şi vor lăsa date din documente. Gratuitatea va fi activată pe loc de către casieriţe. În cazul transmiterii pe site a cererii respectiv a documentelor ataşate, acestea vor fi procesate în câteva zile.

Până la activarea gratuităţii, documentul de călătorie în baza căruia puteţi circula este „Cererea pentru acordarea dreptului la transport gratuit pentru elevi”. Valabilitatea acesteia este de 15 zile de la data completării. Puteţi  descărca cererea de pe site-ul nostru, după ce aţi completat-o.

Cea de-a doua categorie de beneficiari ai gratuităţii sunt elevii care nu au un card Tursib, dar doresc să îşi facă. Pentru aceşti elevi, în baza solicitării, se vor emite carduri nominale şi netransmisibile.

Cheltuielile privind emiterea cardurilor Tursib sunt suportate integral de către TURSIB S.A. Procedura de solicitare a unui card nou se poate face de asemenea în două moduri: online sau personal la agenţia sau caseria Tursib.

În cazul în care doriţi să parcurgeţi paşii necesari online, va trebui să intraţi pe site-ul Tursib la capitolul „Abonamente gratuite elevi/Dacă copilul dumneavoastră NU are un card Tursib”, unde va trebui să completaţi formularul „Cerere pentru emiterea unui card Tursib de elev”. Se vor ataşa şi documentele necesare: C.I. în cazul elevilor peste 14 ani precum şi poza tip buletin a titularului cardului, sau C.I. a părintelui / reprezentantului legal, certificatul de naştere al copilului în cazul elevilor sub 14 ani şi poza tip buletin a titularului cardului. Cardurile vor fi emise la sediul Tursib în urma procesării cererilor clienţilor şi vor fi distribuite săptămânal unităţilor de învăţământ, în aşa fel încât fiecare copil / părinte / reprezentant legal să le poată ridica direct de la unitatea de învăţământ unde este înmatriculat titularul respectivului card.

„Dacă nu doriţi să parcurgeţi paşii online, puteţi solicita eliberarea unui card gratuit deplasându-vă personal la Agenţia noastră din Calea Dumbrăvii nr. 135, sau la Casieria de la sediul central Tursib de pe strada Munchen nr. 1, unde va trebui să completaţi cererea şi vă vor fi solicitate aceleaşi documente ca şi pe site. În cazul în care alegeţi a doua modalitate, cardul vă va fi emis pe loc, şi va fi încărcat de asemenea pentru prima lună de utilizare”, transmite Tursib.

După prima lună de utilizare a gratuităţii, beneficiarii trebuie să reactiveze lunar abonamentul, la fel ca orice abonament de transport în comun. Acest lucru se poate face de asemenea online, accesând pagina de „Abonamente/Încărcare abonamente online” de pe site-ul Tursib sau se poate face deplasându-vă personal la unul dintre punctele noastre de vânzare (agenţie, casierie sau chioşcuri de bilete), unde abonamentul vă va fi activat automat. Nu uitaţi să aveţi în acest caz şi cardul la dumneavoastră pentru a putea efectua procedura de activare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*