Tranzacția anului – Shopping City Sibiu a fost vândut pentru 100 milioane de euro

JLL și Argo Group anunță vânzarea parcului de retail Shopping City Sibiu, în suprafață închiriabilă de 79.100 mp, către NEPI, tranzacţia în valoare de 100 de milioane de euro fiind cea mai mare încheiată pe piața românească în acest an.

shopping-city-sibiuPrima fază a Shopping City Sibiu a fost deschisă în noiembrie 2006, ulterior proiectul devenind unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România. Parcul are ca principali chiriași hypermarket-urile Carrefour și Auchan și include, de asemenea, numeroase branduri internaționale de retail, precum Adidas, Altex, Benvenuti, H&M, KFC, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa și Rovere Mobili. „Managementul intens şi preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriaşi au făcut din Shopping City Sibiu principala destinaţie de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă şi ultima iniţiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. Vrem să apreciem eforturile întregii echipe care ne-a ajutat să aducem valoare adăugată proiectului şi, de asemenea, în realizarea procesului de vânzare”, a arătat Dennis Selinas, CEO ARGO Group, citat de Agerpres.

Proces de durată

Andrei Văcaru, Associate Director, Capital Markets JLL Romania, a precizat că este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică. „Investitorii au devenit din nou interesați de piața imobiliară din afara Bucureștiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principala lor țintă. Dimensiunea şi fundamentele proprietăţii au atras nu doar cumpărătorul, dar şi alţi investitori în Sibiu”, a menționat Văcaru. La rândul său, Silviana Badea, National Director, Head of Capital Markets JLL Romania, afirmă: „Vânzarea Shopping City Sibiu are toate şansele să fie cea mai importantă tranzacţie semnată în acest an în România. Echipa noastră a acordat suport clientului nostru într-un proces de 12 luni şi suntem încântaţi că aceasta a fost încheiat în interesul tuturor părţilor”.

Jucător global

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 5,4 miliarde dolari SUA, JLL activează în 230 de sucursale în 80 de țări și înglobează circa 58.000 de angajați în întreaga lume. Operând în numele clienților săi, compania oferă servicii de management și servicii imobiliare externalizate, având un portofoliu de aproximativ 316 milioane mp și un volum total al investițiilor de 118 miliarde de dolari SUA rezultat din vânzări, achiziții și finanțări la nivel global în 2014. Divizia de management al investiţiilor – LaSalle Investment Management – administrează active imobiliare de 55,3 miliarde dolari.

Rețea națională

ARGO Group este o companie de investiţii prezentă în principal pe piaţa comercială din Europa de Est, unde deţine proiecte cumulând peste 340.000 de metri pătraţi. În afară de Shopping City Sibiu, portofoliul Argo în România include Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea şi Era Shopping Park Iaşi.

Dennis SELINAS | CEO ARGO Group

„ARGO Group continuă să-și restructureze portofoliul pe care îl deține în România cu scopul de a optimiza investițiile realizate în piața comercială din Europa Centrală și de Est.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*