Traseu extins pentru linia verde de transport public

De azi microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde ajung în încă 7 stații din oraș, față de stațiile pe care au circulat inițial și acoperă următorul traseu:

Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară

 

Pentru a consulta lista și locația stațiilor de pe traseu, accesați : https://tursib.ro/traseu/3. Pe acest link veți putea vizualiza și orarul de sosire în fiecare stație.

Frecvența sosirii în stație în timpul săptămânii precum și în weekend variază între 8 minute (dimineața) și 14 minute (în restul zilei).

Pentru a asigura alimentarea minibuzelor electrice în sensul acoperirii întregului traseu extins, în zona Gării s-a instalat și pus în funcțiune o stație de încărcare rapidă, care asigură încărcarea în 15 minute în proporție de aproximativ 10%.

 

Această linie de transport a devenit operațională din 16 august 2021. Călătoria pe această linie se achită la fel ca pe orice altă linie de transport public din Sibiu, fiind valabile abonamentele emise pentru celelalte trasee. De asemenea, și pe această linie sunt valabile reducerile și gratuitățile acordate diverselor categorii sociale.

Toate stațiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuțe de stații care indică denumirea și traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în stații veți găsi afișat orarul de circulație a traseelor. În șase dintre stațiile acestui traseu au fost instalate afișaje electronice care arată în timp real ora de sosire a autobuzelor în respectivul punct. Practic, pe afișaj veți citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc și în câte minute. În șase dintre stații au fost montate și automate pentru cumpărarea biletelor.

Minibuzele care circulă pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW. Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior și exterior și Wi Fi gratuit. Fiecare minibuz are 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*