„Trebuie să ne revenim repede“

CSU Sibiu se întoarce în Sala Transilvania, la finalul săptămânii, după cel mai „negru“ turneu de la începutul sezonului

Elevii lui Dan Fleșeriu își dreg jocul, săptămâna aceasta, pentru partidele din Turneul 11 al Ligii Naționale de baschet masculin. Vin după 2 eșecuri consecutive, primul cu CSM Oradea, al doilea cu SCM Timișoara. Sibienii întâlnesc sâmbătă, de la ora 19, CS Municipal Galați, iar duminică, tot de la ora 19, CS Municipal Târgu Jiu.

Finaluri ratate

Ulciorul care merge la apă se mai și sparge. CSU Sibiu a ratat două finaluri de joc, trei dacă îl punem și pe cel cu Reggio Emilia din FIBA Europe Cup, după mai multe întâlniri câștigate în acest sezon în ultimele secunde. Părea că avem valoarea și experiența de a controla mai bine jocul decât adversarele, în secundele tensionate din final, însă în week-end-ul trecut „ne-am găsit nănașii“.  Mai întâi ne-a pus la respect, în sfertul decisiv, proaspăta calificată în Final Four-ul FIBA Europe Cup, CSM Oradea 71-82 (14-19, 25-16, 17-20, 15-27), pentru ca apoi să primim o directă în plin, de la SCM Timișoara, scor 76-80 (22-16, 20-22, 18-24, 16-18).

Marcatori

Rathan-Mayes a avut un debut excelent cu Oradea, 17 puncte în prima repriză, cu 5 reușite din 8 aruncări de 3 puncte, dar n-a fost suficient. Până la urmă avea să devină cel mai bun marcator al partidei, cu 28 de puncte. Pentru CSU s-a mai remarcat Jackson, 12 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, dar cu 2 aruncări libere ratate în final, după care s-a „rupt“ jocul.

Dan Fleșeriu l antrenor CSU Sibiu: „Încă nu am trecut de dezamăgirea pierderii celor 2 meciuri din cupă și FIBA Europe Cup. Trebuie să ne revenim repede, altfel riscăm să ieșim și din primii 4. Cu siguranță putem să facem meciuri mai bune de atât și să le și câștigăm“

Același Rathan-Mayes a fost principalul marcator al echipei sibiene și în meciul cu SCM Timișoara, cu 16 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive. S-au mai remarcat Blake Reynolds și Chris Cooper, cu câte 14 puncte.

Inferiori la recuperări

Cu Timișoara a fost egal, 76-76, la intrarea în ultimul minut, însă elevii lui Dragan Petricevic au profitat de erorile din tabăra noastră și au punctat decisiv. „Felicit echipa din Timișoara pentru determinare. A fost un meci strâns și la noi acasă, au fost prelungiri…atunci am câștigat norocos, de data aceasta soarta nu a mai ținut cu noi, deși am jucat un meci, zic eu, ceva mai bun decât ieri (n.r. – cu CSM Oradea). Ne-au bătut la recuperare, cred că e prima dată în sezonul acesta, sau a doua oară, când pierdem meciul recuperărilor. Au fost 11 recuperări diferență, foarte multe ofensive pentru ei și cred că acolo s-a făcut diferența“, a explicat Dan Fleșeriu, antrenorul echipei sibiene.

Pe trei

Cu 15 victorii și 4 înfrângeri, CSU Sibiu coboară pe locul trei în clasamentul Ligii Naționale, însă are o partidă mai puțin decât ocupanta poziției secunde CSO Voluntari, care a înregistrat 15 victorii și 5 înfrângeri.

Program turneu Sibiu

Sâmbătă 10 aprilie

  • Ora 16, CS Municipal Târgu Jiu – FC Argeș Pitești
  • Ora 19, CS Municipal Galați – BC CSU Sibiu

Duminică 11 aprilie

  • Ora 16, FC Argeș Pitești – CS Municipal Galați
  • Ora 19, BC CSU Sibiu – CS Municipal Târgu Jiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*