Trei bărbaţi din Sibiu, reţinuţi pentru braconaj şi deţinere ilegală de arme în județul Mureș

Trei bărbaţi din judeţul Sibiu au fost reţinuţi pentru braconaj, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce s-a constatat că aceştia deţineau ilegal trei arme cu care au vânat un căprior în pădurea Hărănglab, a anunţat, azi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

‘Poliţişti din cadrul Secţiei nr.11 de Poliţie Rurală Târnăveni şi cei de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe, Periculoase Mureş, au depistat pe fondul de vânătoare din pădurea satului Hărănglab, un autoturism în portbagajul căruia a fost găsit un căprior împuşcat. La faţa locului au fost identificaţi doi bărbaţi, de 32 şi 44 de ani, domiciliaţi în judeţul Sibiu. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că împreună cu cei doi s-a aflat un alt bărbat, care a fugit de la faţa locului şi care ulterior a fost depistat de poliţişti, acesta fiind domiciliat în satul Târnava, judeţul Sibiu’, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureş, citat de Agerpres. Potrivit comunicatului, în apropiere a fost depistată şi ridicată o armă letală cu ţeavă lisă, calibrul 12 mm, abandonată sub un desiş de vegetaţie, iar apoi au fost identificate alte două arme letale, de calibru 9 şi 16 mm, deţinute în mod ilegal de către cele trei persoane.

foto: arhiva

‘Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu cele trei persoane în stare de reţinere, pentru 24 de ore. La acţiune au participat şi specialişti din cardul Serviciului Criminalistic’, precizează IPJ Mureş.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*