Trei dintre parlamentarii sibieni au scăpat de emoții. Un singur nume nou trimite Sibiul la București

Biroul Electoral de Circumscripție a anunțat, în această după-amiază, că a repartizat un mandat de senator și trei de deputați în urma stabilirii rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare. Ceilalți doi senatori și trei deputați urmează să fie cunoscuți după repartizarea făcută de Biroul Electoral Central.

Printre candidații care au scăpat deja de emoții se numără liberalii Raluca Turcan și Nicolae Neagu, respectiv Dan Barna, toți cu ștate vechi în Parlament. Acestora li se adaugă Christine Thellmann, viceprimarul liberal al municipiului Mediaș.

Nicolae Neagu s-a aflat neîntrerupt în Parlamentul României din 2004

În conformitate cu art. 94 din legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 34 Sibiu a procedat astăzi, 12 decembrie, la repartizarea mandatelor de senator şi deputat la nivel de circumscripţie, în urma alegerilor din 6 decembrie.

Repartizarea şi atribuirea mandatelor de deputat şi de senator se fac în două etape: la nivelul fiecărei circumscripţii electorale şi la nivel naţional. La nivelul circumscripţiei electorale nr. 34 Sibiu, biroul electoral a stabilit, separat pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor, coeficientul electoral al circumscripţiei, prin împărţirea numărului total de voturi valabil exprimate pentru toate listele de candidaţi ale partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ce întrunesc condiţia prevăzută de lege, şi pentru candidaţii independenţi la numărul de 6 deputaţi, respectiv de 3 senatori, ce urmează să fie aleşi în circumscripţia Sibiu. Coeficientul electoral este numărul întreg, fără zecimale, nerotunjit, rezultat din această împărţire.

Fiecărei liste i s-au repartizat atâtea mandate de câte ori coeficientul electoral al circumscripţiei electorale se include în voturile valabil exprimate pentru acea listă. Atribuirea mandatelor se face, potrivit legii, de biroul electoral de circumscripţie, în ordinea înscrierii candidaţilor pe listă.

Potrivit comunicării Biroului Electoral Central, formaţiunile politice care au îndeplinit pragul electoral sunt următoarele: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa USR PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor, Uniunea Democrată Maghiară din România.

În urma acestor proceduri, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 34 Sibiu a repartizat un mandat de senator şi treo de deputaţi, după cum urmează:

Senat

  • Nicolae Neagu – PNL

Camera Deputaţilor

  • Raluca Turcan – PNL
  • Christine Thellmann – PNL
  • Ilie – Dan Barna (USR)

Voturile rămase, adică cele neutilizate sau inferioare coeficientului electoral, obţinute de listele de candidaţi ale partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ce întrunesc condiţiile prevăzute de lege, precum şi mandatele ce nu au putut fi atribuite de biroul electoral de circumscripţie s-au comunicat Biroului Electoral Central, pentru a fi repartizate centralizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*