Trei echipe din județ sunt la Naționale!

Gear Maniacs, SNGine Team și LTASrob intră azi în focul Naționalelor. Echipa de robotică a Colegiului Național „Samuelk von Brukenthal“, alături de echipele Colegiului „Școala Națională de Gaz“ Mediaș și respectiv Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, singurele din județ calificate la Etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge Romania, se află în Capitală. Întrecerile au loc în acest weekend la Sala Polivalentă.

foto: facebook/Natie prin Educatie

Gear Maniacs, echipa de robotică a Colegiului Național „Samuelk von Brukenthal“ a reușit calificarea în finala celui mai mare concurs de robotică din țară după ce a obținut locul II la Design Award, în cadrul etapei Regionale, pentru creativitate în proiectarea, aspectul  și funcționarea robotului.

SNGine Team, echipa de robotică a Colegiului „Școala Națională de Gaz“, a reușit calificarea în fază finală a Campionatul Național de Robotică după ce a luat locul doi la categoria „Think Award“, prin care a fost recunoscută creativitatea echipei în conceperea robotului și evoluția acestuia pe parcursul sezonului.

LTASrob, echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“, a reușit performanța de a intra topul echipelor din România la chiar prima participare la o competiție de asemenea anvergură. Roboțelul „Goguțu“ creat de elevii de la „Axente Sever“ s-a mișcat foarte bine la Regionale, impresionând juriul. LTASrob și-a câștigat dreptul de a participa în competiția din Sala Polivalentă, după ce a cucerit Premiul „Judge Award“.

foto: facebook/LTAS

La întrecerea din Capitală participă 80 de echipe din 72 de licee din întreaga țară. „Elevii din echipele de robotică au muncit luni de zile la roboţii lor, au trecut prin etape regionale pentru a ajunge aici. Iar miza este mare – dintre cele 80 de echipe participante, doar 3 vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas. Să nu uităm că România este actuala campioană en titre – anul trecut, echipa Delta din Arad a reuşit remarcabila performanţă de a ajunge Campioană Mondială la Robotică”, a transmis Dana Războiu, fondator Naţie Prin Educaţie.

PREMIILE Campionatului NAȚIONAL de Robotică – BRD FIRST Tech Challenge Romania

Pe baza jocului robotului în teren se stabilesc premiile funcție de numărul de divizii organizate.

Pe baza interviului si Engineering Notebook si/sau Engineering Porfolio (Caiet Tehnic) se pot acorda premiile:

INSPIRE AWARD, DESIGN AWARD, CONNECT AWARD, MOTIVATE AWARD, THINK AWARD, INNOVATE AWARD, CONTROL AWARD, PROMOTE AWARD, COMPASS AWARD, JUDGE AWARD, NATIE PRIN EDUCATIE AWARD.

Premiile speciale DEAN’S LIST AWARD se acordă doar la Campionatul Național de Robotică, pe baza nominalizărilor facute de echipe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*